"Bu anayasa artık yürümüyor"

"Bu anayasa artık yürümüyor"
Başbakan Yıldırım, "Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor, milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye fayda gelmiyor, gençlere fayda gelmiyor, kadınlarımıza fayda gelmiyor." dedi.

"Bu anayasa artık yürümüyor"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Meydandaki coşkunun büyük Türkiye'nin habercisi olduğunu belirten Yıldırım, demokrasiyi taçlandırmak için 16 Nisan'a doğru gün saydıklarını, birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, gelecek, büyük ve güçlü Türkiye için "Evet" diyeceklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, 16 Nisan'da mührün millete geçeceğine işaret ederek, "Kurulduğumuz günden bu yana 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışından hiç ayrılmadık. Tek adres, tek durak millet oldu. Tek dayanağımız milletimiz oldu. Sırtımızı birileri gibi terör örgütlerine yaslamadık, sırtımızı vesayet odaklarına dayamadık. AK Parti, Anadolu insanının siyasetteki baba ocağı oldu. Her vatandaşa, herkese kapımız açık oldu. Siz istediniz, sizin istediğinizi yaptık. Onlar konuştu, AK Parti hizmetleri, eserleri konuşturdu. 15 yıldır devam eden bu kutlu yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet. Milletten başka hiç kimsenin sözü geçmeyecek." diye konuştu.

Yıldırım, geçmiş dönemde vesayet odaklarının milli iradenin önüne geçtiğini, ülkenin başbakanı ve bakanlarını darağacında kaybettiğini anımsattı.

Ülkenin nice gençlerini terör olaylarında yitirdiğini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu ülke çok vakit ve imkan kaybetti. Bu anayasa ile eğer devam edersek kayıplarımız artarak devam edecek. Önümüzde darbeden kalma 82 model bir anayasamız var. Bu anayasa artık yürümüyor, yolda kalıyor. Milleti de yolda bırakıyor. Artık bu anayasadan Türkiye'ye, gençlere, kadınlarımıza fayda gelmiyor." ifadelerini kullandı.

'Çok partili hükümetler ülkenin derdine dert ilave ettiler'

Mevcut hükümet sistemiyle Türkiye'nin maalesef sürekli sorunlarla ve krizlerle uğraştığını belirten Yıldırım, "Medya, geçmişte bu ülkede manşetlerle hükümet kurdurttu, manşetlerle hükümetleri indirtti. Otel odalarında milletvekili pazarlıklarını siz iyi bilirsiniz. Çok partili hükümetler ülkenin derdine çare üretemediler, dertlerine dert ilave ettiler." ifadesini kullandı.

'Bu yeni sistemde sana da şans var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan SSK'yı nasıl batırdığının izahını isteyen Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun eski günlerdeki gibi ilaç, doktor kuyrukları olmasını istediğini söyledi. 

Bu değişikliğin neden istenmediğini soran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sen bunların hepsine karşı çıkacağına biraz çalış. Bu yeni sistemde sana da şans var. Herkese şans var, ama ne yazık ki CHP hayatı boyunca çalışarak, didinerek, millete hizmet ederek bir yere gelemediği için bu sistem değişince artık umudu kalmıyor. Onun için de yalanla, dolanla, iftirayla, yapılan bu kadar güzelliği milletin gözünde adeta kötülemeye çalışıyor, ama millet bunu görüyor, ölçüyor. Bir daha cumhurbaşkanı, başbakan kavgaları olmayacak. Hakkını yemeyelim, hakkını verelim, iki şeyi doğru söyledi. Geçen gün, 'Bu sistem değişirse eğer cumhurbaşkanı ile başbakan aynı partiden olmazsa, kavga ederlerse ne olacak?' dedi. Bu değişen sistemde böyle birşey yok ama okumamış. Onun da farkında değil. Böyle diyene, 'Hadi uyan da balığa gidelim.' diyorlar bizim memlekette. Kılıçdaroğlu, kendine gel kardeşim. Bu değişiklik tam bunun için yapılıyor; başbakan cumhurbaşkanı anlaşmazlığından, kavgasından geçmiş dönemde bu millet çok çekti, çok bedel ödedi. O tutmayınca bu sefer, 'Ya ben Başbakan'ı düşünüyorum, onun için 'Hayır' diyorum, Başbakan gitmesin...' Ağzından bal akıyor adeta. Birdenbire kuzu taktikleri yapıyor."

"Tek adam arıyorsan aynaya bak"

Yıldırım, "tek adam" eleştirilerine yönelik, "Kardeşim 7 seçime girdin, yedisini de kaybettin. Hala tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak." dedi. 

Demokrasinin, çok partinin olduğu yerde diktatörlüğün olamayacağına işaret eden Yıldırım, "Kılıçdaroğlu'nun hatırı için iki tane mi cumhurbaşkanı, muhtar, belediye başkanı seçeceğiz? Adam kafayı bozmuş. Niye? Bugünlerde HDP'lilerle çok kol kolalar, içli dışlılar. Onlardan eş başkanlık hastalığı geçmiş. Tek adam diye tutturdu. O zaman siz iki tane genel başkan seçin kardeşim. Bir tane Kılıçdaroğlu yetmiyor." şeklinde konuştu.

CHP'de kimin genel başkan olduğunun belli olmadığını söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek. Bırakın, milletin işiyle uğraşın kardeşim, hesabınızı kendi aranızda görün."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.