Borsada TAB Gıda gerilimi! Burger King'in İsrail adımı Halka arzı etkiler mi?

Borsada TAB Gıda gerilimi! Burger King'in İsrail adımı Halka arzı etkiler mi?
Bünyesinde Burger Kingi'i bulunduran TAB Gıda bugün halka arzda talep toplamaya başladı. Burger King'in İsrail'e desteğini açıklaması yatırımcıları ikiye böldü.

TAB Gıda Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi’nde bugün halka arz taleplerini toplamaya başladı. Talep toplama 20 Ekim’de sona erecek. 130 TL’den halka arz olacak şirket (TABGD) payların tamamının satılması halinde, 6 milyar 825 milyon TL ile Borsa İstanbul tarihinin en büyük halka arzı olarak kayıtlara geçecek.

TAB Gıda bünyesinde Türkiye'deki franchise haklarını elinde bulundurduğu uluslararası firmalar Burger King, Arby’s, Popeyes, Sbarro'nun dışında, Usta Dönerci, Usta Pideci, Döner Stop, Ne Yediğini Bil, Tıkla Gelsin gibi yerli markaları barındırıyor.

burger-king-restaurant-night-time-018155778-prevstill.webp

BURGER KING İSRAİL'E DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Hamas'ın İsrail'e saldırması üzerine Gazze'ye harekat başlatan İsrail yoğun saldırılara devam ediyor. Gazze'de hastaneyi vurarak yüzlerce kişinin ölmesine neden olan İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

Bu olaylar sırasında Uluslararası bir ABD şirketi olan Burger King’in İsrail şubesinin geçtiğimiz günlerde İsrail askerlerine ücretsiz ve sınırsız yemek dağıtacağını açıklaması ise tartışmaları beraberinde getirdi.

Bu gelişmeler yatırımcıları ikiye böldü. Sosyal medyada bir kesim yatırımcı, Burger King’in açıklamalarından dolayı halka arzı protesto ettiğini ve katılım göstermeyeceğini belirtirken, diğer kesim ise TAB Gıda’nın bu konuyla bir ilgisi olmadığını belirterek arza katılacaklarını ifade ediyor.

Yatırımcıyı ikiye bölen bu gelişmenin halka arza etkisi ne olacağı ise merak konusu oldu. halka arza katılımın nasıl olacağını merak ediyor.

Kaynak: Patronlar Dünyası

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.