Borcu olan emekliler dikkat! Emekli maaşına haciz gelirse yapmanız gerekenleri uzman isim açıkladı

Borcu olan emekliler dikkat! Emekli maaşına haciz gelirse yapmanız gerekenleri uzman isim açıkladı
İcra Uzmanı Caner Çakı, borcu olan emeklilerin maaşlarına haciz gelmesi durumunda ne yapılması gerektiğini açıkladı.

Dikkat! Borcu olan emeklilerin maaşına haciz gelirse...

Emekli maaşlarına gelen hacizin kaldıralabileceği konusunda kritik bir uyarıda bulunan İcra Uzmanı Caner Çakı, maaşa haciz geldiği takdirde itirazda bulunabileceğini ifade etti.

Kredi kullanan emeklileri maaşa haciz korkusu sardı. Son günlerde oldukça merak edilen bu konu hakkında araştırmalar da hızlandı. Yeni yılla birlikte maaşlarına zam gelen milyonlarca emekli maaşa haciz gelmemesi için yapmaları gerekenleri merak ediyor.

EMEKLİ MAAŞINA GELEN HACİZ KALDIRILABİLİYOR!

Kredi kullanıp borcunu ödeyemeyen emekliler, "Emekli maaşına haciz gelir mi" sorusuna da yanıt buldu. Buna göre haciz işleminin emekli maaşının en fazla yüzde 25'ine uygulanabiliyor.

İcra İflas Kanunu'nda yer alan beyana göre; maaşlar, tahsisatlar, yaşlılık aylıkları gibi maaşlar, kısmen haciz uygulanabilecek maaşlar arasında yer alıyor. İcra memuru evinize geldiğinde borçlunun ancak maaşının dörtte birine el koyabiliyor. Kalan kısım borçlunun eşi ve çocukları için saklı tutuluyor.

EMEKLİ MAAŞINA GELEN HACİZ İÇİN TEK İSTİSNA...

Sosyal güvenlik hukuku, sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödeneklerinin haczedilmesini yasaklamıştır. Kanun sadece bununla kalmayarak sigortalıların ve onların geride kalan eş, çocuk, ana ve baba gibi hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri koruma altına alınmıştır.

Emekli maaşına haciz uygulanması halinde 5510 sayılı kanun gereği itirazda bulunabilir, hakkınızı arayabilirsiniz. Hakim büyük ihtimalle bu kararı kaldıracaktır. Maaşınıza uygulanabilecek haciz için tek istisna da borçlunun ‘ben bu borcu ödemek istiyorum maaşımdan kesilebilir' demesidir

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.