Borç batağına sağlandı 'Dev şirket iflas etti'

Borç batağına sağlandı 'Dev şirket iflas etti'
Dünya sektöründe bir dev için daha kötü haberler geldi. 13 yıllık öncü, ekonomik dalgalanmaların etkisi altında kalarak ayakta kalmakta zorlandı ve sonunda iflas etti.

Pandemi sonrası dünya genelinde başlayan ekonomik krizin etkileri her geçen gün daha derinleşiyor. Türkiye ve dünyadan gelen iflas haberleri arasında bu sefer ABD'den gelen kötü haberler var.

ABD'de uzun yıllardır faaliyet gösteren ve sunduğu paylaşımlı çalışma alanlarıyla piyasada önemli bir yere sahip olan dev şirketin iflas başvurusu yaptığı öğrenildi.

weworkk.jpg

KARLAR DÜŞÜŞTE

ABD'nin en büyük girişimlerinden biri olarak kabul edilen WeWork, artık kar edemediği için değer kaybetmeye başladı. Şirket, işletmelere paylaşımlı çalışma alanları sağlayarak ofis piyasasına yepyeni bir soluk getirmişti.

WeWork, bu girişimiyle birçok ülkede çalışanlara modern iş ortamları sunmanın yanı sıra farklı sektörlerden insanların bir araya gelerek işbirliği yapmalarını da sağlıyordu. Ancak, şirketin hızlı yükselişi, ani bir düşüşle sonuçlandı.

13 YILLIK EMEK BOŞA GİTTİ

13 yıl önce kurulan WeWork, paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı konseptinin öncülerindendi. Birçok ülkede faaliyet gösteren şirket, pek çok çalışanın tercih ettiği bir iş yeri haline gelmişti. Ancak, müşterilerinin birer birer sözleşmelerini sonlandırmasıyla şirket kar edememeye başladı.

web-150dpi-20190626-wework-50-miller-street-55.jpg

EVDEN ÇALIŞMA KARARI KÖTÜ ETKİLEDİ

Şirketin kurucusu Adam Neumann, 47 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşarak ABD'nin en değerli girişimcilerinden biri haline gelmişti. Ancak pandemi sonrası şirketlerin evden çalışma kararı almasıyla WeWork de büyük bir düşüş yaşadı.

Şirketin açtığı iflas davasıyla, varlıklarıyla yükümlülükleri arasında 10 ila 50 milyar dolarlık bir fark belirlendi. Bunun yanı sıra şirketin açık ofisler için kira ödemeleri de devam ediyor. Dış basının paylaştığı bilgilere göre, Haziran 2023 itibarıyla şirketin 2,9 milyar dolarlık uzun vadeli borcu bulunuyor. Ayrıca, 13 milyar doları aşan uzun vadeli kiralama borçları da mevcut.

ofis.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.