BM'den Fransa'ya sert uyarı

BM'den Fransa'ya sert uyarı
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Fransa’da yaşanan şiddet olaylarına değinerek, “Bu, Fransa’nın kolluk kuvvetlerindeki derin ırkçılık ve ayrımcılık sorunlarını ciddi bir şekilde ele almasının zamanıdır” dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Fransa’da Afrika kökenli 17 yaşındaki bir sürücünün polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan şiddet olaylarına yönelik açıklama yaptı. Shamdasani, “Salı günü Fransa'da Kuzey Afrika kökenli 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından öldürülmesinden endişe duyuyoruz. Kasten adam öldürme iddiasıyla soruşturma başlatıldığına dikkat çekiyoruz. Bu, Fransa’nın kolluk kuvvetlerindeki derin ırkçılık ve ayrımcılık sorunlarını ciddi bir şekilde ele almasının zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Barışçıl gösterilerin önemini vurgulayan Shamdasani, yetkililerden, polisin gösterilerde şiddet içeren unsurları ele almak için güç kullanımının meşruluk, gereklilik, ölçülülük, ayrımcılık yapmama, ihtiyatlı olma ve hesap verilebilirlik ilkelerine uygun olduğundan her zaman emin olmalarını istediklerini belirtti. Shamdasani, “Orantısız güç kullanımına ilişkin tüm iddialar hızla soruşturulmalıdır” ifadelerini kullandı.(İHA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.