BİST'ten 6 hisseye tedbir kararı

BİST'ten 6 hisseye tedbir kararı
BİST, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada 6 hisseye tedbir kararı uygulandığını duyurdu.

Borsa İstanbul, yapılan incelemeler neticesinde altı hakkında önleyici tedbir uygulanmasını kararlaştırdı.

Borsa İstanbul (BİST) tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre, 6 hisseye önleyici tedbir uygulandığını duyurdu. Açıklamaya göre, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, Anadolu Hayat Emeklilik (#ANHYT.E) ve Ebebek Mağazacılık (#EBEBK.E) payları 14 Eylül 2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 13 Ekim 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Baydöner (#BYDNR.E) paylarında 14 Eylül 2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 13 Ekim 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Yine VBTS kapsamında, İş Bankası Kur. (#ISKUR.E) ve Sumaş Suni Tahta (#SUMAS.E) payları 14 Eylül 2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 13 Ekim 2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.