Bisikletle Zeytinburnu’nda 10 kilometre yol katettiler

Bisikletle Zeytinburnu’nda 10 kilometre yol katettiler
Türkiye’de ilk defa Zeytinburnu’nda başlatılan “Paylaşımlı Bisiklet Sistemi” ile ilgili farkındalık oluşturmak için pedal çeviren Başkan Aydın ve yüzlerce bisikletli 1 saatte yaklaşık 10 kilometre yol katetti.

Fatma Gül / İstanbul

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve belediye personeli, yüzlerce bisikletle Zeytinburnu trafiğine çıkarma yaptı. Gönüllü vatandaşların da destek verdiği etkinlikte cadde ve sokak aralarını dolaşan Başkan Aydın, başkan yardımcıları, müdür ve belediye personeli, Belediye Hizmet Binası önünden pedal çevirmeye başlayarak, Muammer Aksoy Caddesi, İnönü Caddesi, Rauf Denktaş Caddesi ve Mevlana Caddesi gibi toplam 14 noktayı bisiklet sürerek dolaştı. Genci ve yaşlısıyla herkesin destek verdiği bisiklet turunda sokaktaki vatandaşlar yanlarından geçen bisiklet konvoyunu alkış yağmuruna tuttu. Yoldan geçen araç sürücülerinin de destek verdiği etkinlikte dakikalar içerisinde konvoyun sayısı arttı. Çocukların da pedal çevirmesi üzerine kar topu gibi büyüyen konvoy Zeytinburnu sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu. Bisiklet zillerinin mahalleri kuşattığı turda cam ve balkonlara çıkan mahalle sakinleri alkışlarla projeye destek verdi. Başlangıç noktası olan Belediye Hizmet Binası önünde son bulan bisiklet turunda Başkan Aydın ve ekibi yüzlerce bisikletliyle birlikte 1 saatte yaklaşık 10 kilometre yol kat etti.

AYNI YOLU KULLANACAK

3 aydan beri makam aracı yerine bisiklet kullanarak 68 günde 680 kilometreye yakın mesafe kateden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçede başlatılan ZEYBİS projesi ile ilgili, “Geçen sene önemli bir karar alarak Zeytinburnu’nun içerindeki bütün yolları bisikletlerin ortak kullanımına açtık. Otomobillerle bisikletler artık aynı yolu kullanacak. Ama bununla ilgili farkındalık oluşturmamız lazım. Yani araç sürücülerini ’biz bu yolları bisikletlilerle ortak kullanacağız’noktasına getirmemiz lazım. Onun için de bugün bir bisiklet konvoyu oluşturduk. Hayalimiz ve hedefimiz 5 yıl sonra bu sokaklarda yine bu kadar kalabalık bir bisiklet grubunu dolaşırken görmek. Bu görüntünün daha sonra İstanbul’a ardında da tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyoruz. Türkiye’de bir devrimi Zeytinburnu’ndan başlattık. Bu sağlıklı yaşam, kolay ulaşımla ilgili bir devrimdir. Zeytinburnulular bu işin öncüleri oldular. Ülkemize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Zeytinburnu’nda son yıllarda yapılan anketlere göre en önemli sorunların başında trafik geliyordu. İlçedeki trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi, yaklaşık 3 ay önce başlattığı “ZEYBİS” projesi ile Zeytinburnu’nda bisikletli ulaşımı hayata geçirdi. Ve Başkan Murat Aydın da dahil olmak üzere tüm belediye personeli toplu gidişler haricinde bisiklet kullanmaya başladı. Tam 68 gündür Zeytinburnu sokaklarını makam aracıyla değil bisikletle dolaşan Başkan Aydın, günde 10 kilometreye yakın mesafe katederek 68 günde yaklaşık 680 kilometreye yakın mesafe katetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.