Bir haftada 33 terörist etkisiz hale getirildi

Bir haftada 33 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince son bir haftada 33 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

33 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), son bir haftada Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Batman, Bitlis, Hakkari ve Şırnak'ta yürütülen operasyonlarda 28 PKK'lı terörist, Suriye'nin kuzeyinde de 5 PKK/PYD mensubu olmak üzere 33 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, teröristle mücadele harekatı kapsamında geçen hafta PKK'nın sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgeleri teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildi.

Bu kapsamda, Diyarbakır Kulp-Lice-Hani, Bingöl Genç, Siirt Eruh, Batman Sason, Bitlis Merkez, Hakkari Çukurca ve Şırnak Merkez-Beytüşşebap bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 28 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 

Ayrıca, 66 el yapımı patlayıcı, 8 piyade tüfeği, 93 el bombası, yaklaşık bin 250 kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde ele geçirildi. 

Teröristler tarafından kullanılan 54 sığınak ve barınak kullanılamaz hale getirildi.

"Örgütün bahar ve yaz dönemi yapılanmasına ağır darbe indirildi"

Operasyonlarda kayıp plaka kaydı bulunan bir araç ile bin 235 kilogram toz esrar, 725 kilogram kubar esrar, 67,5 kilogram uyuşturucu, 77 bin 39 paket kaçak sigara,19 bin 200 hap,127 cep telefonu ve yaklaşık 5 ton akaryakıt ele geçirildi.

Etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 3 bin 873 kişi yakalandı. Operasyonlarda 2 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Operasyonlarla örgütün bahar ve yaz dönemi yapılanmasına ağır darbe indirildi ve örgütün önemli kayıplar vermesi sağlandı. 

Operasyon bölgelerinde tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi, bölücü terör örgütünün lojistik bütünleme faaliyetlerine büyük ölçüde mani olundu. 

2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altında

Açıklamaya göre, hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ tehdidi ve saldırılarını önlemek, yerlerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak/yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek amacıyla Suriye'nin kuzeyinde yürütülen harekatta TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus'ta bulunan 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı.

Geçen hafta Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda PKK/PYD mensubu 5 terörist etkisiz hale getirildi. 

469 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirildi

Kent merkezinin 24 Şubat'ta tamamen kontrol altına alındığı El Bab Harekatı'nda patlayıcı ve mayın arama temizleme çalışmalarına devam ediliyor.

Ayrıca, Suriye kuzeyinde devam eden harekatın başlangıcından bugüne kadar 2 bin 647'si ölü olmak üzere 3 bin 67 DEAŞ mensubu ile 432'si ölü olmak üzere 469 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirildi. 

Türk Hava Kuvvetleri tarafından da 2 bin 325 hedef vuruldu, 3 bin 929 el yapımı patlayıcı ile 95 mayın imha edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.