Bir bardağı dal gibi olmaya yetiyor; Beslenme uzmanından zayıflama önerileri

Bir bardağı dal gibi olmaya yetiyor; Beslenme uzmanından zayıflama önerileri
Japon beslenme uzmanı zayıflamanın püf noktalarını anlattı

Zayıflama süreci birçok insanı zorlayan bir süreçtir. Sağlıklı zayıflama yöntemlerinden çabuk sonuç alamayınca sağlıksız, tehlikeli olabilecek durumlar daha cazip gelebiliyor. Kilo vermeye çalışıyorsanız yapmanız gerekenin çok zor bir şey olmadığını Japon beslenme uzmanı açıkladı.

DOĞRU SABAH RUTİNİ

İlk önerilerine sabah saatlerinden başlayan sağlık uzmanı doğru sabah rutinine sahip olmanın ve güne sağlıklı bir şekilde başlamanın önemini vurguladı.

kahvalti-tabagi.jpg

GÜNÜN EN ÖNEMLİ ÖĞÜNÜ

Birçoğumuzun bildiği ve halk arasında da sürekli söylenen 'en sağlıklı öğün kahvaltı'' cümlesi kulaktan dolma bilgiden ziyade doğru bir bilgidir. Sabahları güzel bir kahvaltı yapmak sağlıklı beslenmek için atılan en güzel adımlardan biridir.

Beslenme Uzmanı Nicola Shubrook; "Kahvaltı yapmanın yalnızca gün boyunca daha iyi yiyecek seçimleri yapmanıza yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda metabolizmanızı ve kan şekeri dengelemenizi de daha iyi desteklediği gösterilmiştir. Bunların her ikisi de kilo vermenize yardımcı olabilir" açıklamasında bulundu.

1920x1080-typical-turkish-breakfast-868f8ae58a.jpg

Shubrook; "Daha uzun süre tok hissetmeniz ve kan şekerinizi daha iyi kontrol edebilmeniz için bunları her zaman iyi yağlar veya proteinle tüketin. Tehlike, gün boyunca daha fazla şeker istemeniz veya daha fazla yemeniz olabilir" dedi.

Ancak kahvaltıdan önce büyük bir bardak su içmenizi öneren Shubrook, bunun zamanla kilo vermeye yardımcı olduğunun kanıtlandığını belirtti. Japonların zayıflama sırrı olarak biliniyor. Sabah kalkınca kahvaltı yapmadan aç karnına yaklaşık 1 litreye yakın su için. Suyu içtikten yaklaşık 45 dakika sonra kahvaltı yapın.

KAHVALTIDA NE YEMELİYİZ?

Karbonhidrat açısından zengin bir kahvaltı yapacaksanız uzman, zayıflayanların günün hangi saati olursa olsun karbonhidratları kendi başlarına yemekten kaçınmalarını tavsiye etti.

Kahvaltınıza protein eklemek harika bir kilo verme tüyosudur. Protein yediğinizde, vücudun onu (kan) glikoza dönüştürmesi, basit karbonhidratlara kıyasla daha uzun sürer; karbonhidratlar zaten bir şeker şeklidir.

Bu sebeple her yemek yediğinizde protein almak, vücuda daha istikrarlı kan şekeri kontrolü, daha fazla tokluk ve daha az şeker isteği sağlar. Bu, gün boyunca daha az yemek yiyeceğiniz ve kilo vereceğiniz anlamına gelir.

rs2862-78619393-scr.jpg

HIZLI YEMEK YEMEYİN!

Sabahları acele etme eğiliminde olsanız bile, ilk yemeğinizi yerken yavaşlamak için elinizden geleni yapın. Çiğneme sindirim sürecinin ilk adımıdır ve düzgün çiğnememek sindirim sistemine baskı yapar. Sadece bu da değil, beyninizin tok olduğunuzu kaydedecek zamanı olmayacağından muhtemelen aşırı yemek yiyeceksiniz.

GÜNE KAHVEYLE BAŞLAMAK DOĞRU MU?

Birçok kişi enerji seviyelerini yüksek tutmak için gün boyunca kahveye güveniyor, ancak Nicola kahvaltıdan sonraya kadar kahve içmemeyi önerdi.

Sabah ilk iş olarak aç karnına kahve içmek, kortizol, stres hormonunuz ve kan şekerinizde (glikoz) ani bir yükselişe neden olabilir; bunların her ikisi de genel olarak enerjinizi ve metabolizmanızı etkiler.

kahve.jpg

Ancak kahvaltıdan sonra sade kahve içmek, glikoz üretimini yavaşlatmaya yardımcı olur, bu da daha az yağ hücresi ürettiği anlamına gelir. Sabah ilk iş olarak aç karnına kahve içmek, kortizol, stres hormonunuz ve kan şekerinizde (glikoz) ani bir yükselişe neden olabilir; bunların her ikisi de genel olarak enerjinizi ve metabolizmanızı etkiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.