Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Eyüp Yardımcı

Mehmet Eyüp Yardımcı

Yazar

Binboğalar Efsanesi -1-

Anadolu, Çukurova ve Yaşar Kemal. 1971 yılında Yaşar Kemal usta "Binboğalar Efsanesi" romanını yayımlar.

"Ağlar bu mezarlıkta yörükler her gece

Bakıp iri yıldızları davar sanmaktan

Düşünür eski günleri... İskandan önce

Geride kalmanın hüznü yamanmış yaman."

...

Yaşar Kemal, "Boğa, Çukurova Türkmenlerinde döl bereketi anlamına gelir. Bir de bizim Toros Dağları'nın adı Binboğa Dağları'dır. Toroslara, Toros dendiğini şehirde duydum." der.

"Bu gece beş mayısı altı Mayısa bağlayan gecedir. Bu gece denizlerin ermişi İlyas'la karaların ermişi Hızır buluşacaklar. Dünya kurulduğundan bu yana bu iki ermiş her yıl, yılın bu gecesinde buluşurlar. Eğer bir gün buluşmayacak olsalar denizler deniz, topraklar toprak olmaktan çıkar. Denizler dalgalanmaz, ışıklanmaz, balıklanmaz, renklenmez, kururlar. Topraklar çiçeklenmez, kuşlar, arılar uçmaz, ekinler yeşermez, sular akmaz, yağmurlar yağmaz, kadınlar, kısraklar, kurtlar, kuşlar, börtü böcek, tekmil yaratık doğurmaz . Eğer onlar buluşamazlarsa,,, Kıyametin habercileri Hızırla İlyas olacaktır."

21 Eylül 2020 tarihinde yorumculuk yaptığı kanalda Rıdvan Dilmen, gündemi sarsan açıklamalarda bulundu. O açıklamalarında;

"Dilmen, önceki gün yaptığı açıklamayla Serdar Tatlı'yı MHK başkanlığına seçtirdiği yönündeki iddialara sert tepki gösterip "Türkiye Cumhuriyeti hazırlansın. Kimin vatansever olduğunu, kimin terör örgütü liderleri sevgilisi olduğunu anlatacağım" ifadelerini kullanan Rıdvan Dilmen, dün akşam yayınlanan programda "Temiz eller operasyonu yapılmalı" dedi

"FUTBOL MAALESEF SAHA İÇİNDE OYNANMIYOR"

"Futbol maalesef Türkiye'de saha içinde oynanmıyor. Ben de futbolun dışına çıkmam. Kimseye saygısızlık yapmadan eleştirimi yaparım. Bu yıl tuhaf bir durum oldu. Serdar Tatlı eski hakem, daha önce MHK başkan yardımcılığı yapmış, benim de yakınen tanıdığım, sevdiğim bir arkadaş MHK başkanlığına geldi. Ne olduysa, bir şey oldu. Daha 1. hafta bitti, ilk hafta maçı oynandı. Hatta başlamadan önce başladı: 'Lig dizayn ediliyor' Özellikle 'Rıdvan Dilmen sezonu yapalım, yaşarken görsün' gibi. Geçen yıl 34 hafta boyunca hakem rezaletleri anlattılar. Erman hoca, Ahmet hoca da dahil. Diyelim ki MHK Başkanı'nı ben getirdim. Bir dakika, daha maçlar başlamadı, ne yaptı bu arkadaş? Hakemlik kariyerinde, oyuncu olanlar, teknik adam olanlar, bu eleştiriyi yapanlar 'bu adam adam değildir' deme şansları var mı? Hayatımda bir kere telefonla konuştum komiteden birisi yok. Peki ne oldu da Serdar Tatlı geldi. Lig dizayn ediliyor ya. Zekeriya Hoca geldi, Sabri Çelik geldi. Dizaynın nasıl olduğunu biraz sonra anlatacağım.

"TEMİZ ELLER OPERASYONU YAPMAK LAZIM"

"Türkiye'de 10 tane futbol adına konuşacak adam varsa biri benimdir. Fikrim alınabilir. Böylesine insanları halka, karşı tribünlere karşı manipüle ediyorlar. Gelelim asıl konuya. Bu hafife alınacak bir durum değil. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kesinlikle ve kesinlikle temiz eller operasyonu yapması lazım, Rıdvan Dilmen, Murat Kosova dahil olmak üzere. Hakemler, temsilciler, gazeteciler kesinlikle bir GBT'den geçirilmesi lazım. Ben de dahil Maliye'nin, gazetecilere girmesi lazım. Ali Koç, bir kısım siyaset desteğiyle Ferit Şahenk'i başkan yaptırmak isteniyor deniliyor. Şimdi Ferit Şahenk, Mehmet Baykan ve ben yemek yemişim. Ki öyle bir şey yok. Kumpas lafları, çete lafları. Bakın şimdi nereye geleceğim? 'Ancak şeytanın dediği olur' diyor Erman Hoca. Şeytan ben? Erman Hoca'dan özür bekliyorum, A Spor'dan özür bekliyorum. Benim adım Rıdvan Dilmen."

"SAVCILIĞA GİTTİM, DOSYA BENİMLE ALAKALI DEĞİL"

"Bu arkadaşlar dublör kullanıyorlar, çakma hesaplardan yazdırıyorlar. Sen Serdar Tatlı'nın nesini gördün? Ne oldu da Serdar Tatlı size kötülük yaptı? Henüz 1. hafta oynanmış. Diyelim ki acayip yanlışlar olur. Diyorum ki bu arkadaşlar acaba niye yapıyorlar bunu? İstanbul Adliyesi şurada. Beni avukatlarınız da izliyordur, mahkemeye de verebilirsiniz. Boynumuz kıldan ince. 2010 yılında Ahmet Çakar gece 01.30'da beni aradı. 'Rıdvan gel bir çorba içelim' dedi. Serhat Ulueren de var. 'Seninle ilgili şike dosyası varmış' dedi. Ben de 'iyi ki bana söyledin, futbol namustur', tövbe estağfirullah beni nasıl konuşturuyorlar, 'Ailemi satarım maçı satmam' dedim. Bu İbrahim Seten ve onun yandaşı Gökmen Özdemir diye. Vatan Gazetesi'nde 1 sayfa böyle, hani FETÖ'cülerin sahte tapeleri vardır ya öyle yazmışlar. Sabah Sarıyer Savcılığı'na gittim. Dosya geldi, benimle alakası yok. Ben de mahkemeye verdim."

"HEPSİ BENDEN TEK TEK ÖZÜR DİLEDİ"

"Bu arada hepsi benden tek tek özür diledi. Bir tane yancı vardı. Onlar da, İbrahim de yalvardı. Özür dilediler. Yaşıyorlar 'Dilemedim' desinler. Ahmet Çakar bana iftira attı demiyorum. Fakat stratejiye bak. O yıllarda Kanaltürk, FETÖ'den yargılanan ve kaçan Akın İpek'e ait Kanaltürk. Yolda aklıma Taraf Gazetesi geldi. Taraf ne yapıyordu? Balyozdan yatan askerlerimizi, canlarını yaktığı askerlerimizi Mehmet Baransu aracılığıyla tartıştırıyorlardı. Bakıyorum futbolda da böyle oluyordu. Sonuçta at tetiği dursun, hamdolsun alnımız açık. Medya ayağı FETÖ ayağı. Sonra 2011 oldu, o büyük şike operasyonu. Şike operasyonundan sonra bu İbrahim Seten 'küme düşürülsün Fenerbahçe' diye başladı. Sen yetkili misin, polis misin, savcı mısın, nesin? Fakat zaman öyle bir geçti ki, o süreç kapandı, adalet tecelli etti. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız mücadele etti, milletimiz mücadele etti, Fenerbahçe dik durdu. Fenerbahçe gibi kulübü 10 sene geri götürdü. Futbolu da geri götürdü." Devamı var...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları