Bildiğiniz tüm tarifleri unutun; İşte elti çatlatan kuru dolma tarifi

Bildiğiniz tüm tarifleri unutun; İşte elti çatlatan kuru dolma tarifi
Güneydoğu mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan kuru dolma nasıl yapılır? İşte Antep usulü kuru dolmanın tüm püf noktaları...

ANTEP USULÜ KURU DOLMA TARİFİ

Kışlıklar arasında bolca bulunan kuru patlıcan ve kuru biber ile harika bir dolma tarifi hazırlamak isteyenler bu tarifimiz tam size göre. Dolma tarifi pratik oluşunun yanı sıra enfes bir tada sahip.

maxresdefault.jpg

MALZEMELER

30 tane kuru patlıcan
10 tane kuru biber
2 su bardağı pirinç
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı pul biber (1 kaşığı tencerenin dibine sos yapmak için)
1. 5 dolu yemek kaşığı karışık salça
3 yemek kaşığı nar ekşisi (1 kaşığı tencerenin dibine sos yapmak için)
Arzuya göre maydanoz
Zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

vegan-kuru-patlican-dolmasi-3.jpg

TARİF
Geniş bir tencerede su kaynatalım ve patlıcanları kaynar suya atıp 10 dk pişirelim biberleri 5 dk sonra atalım çünkü çabuk pişiyor.
Pişince süzgece alalım ve sudan geçirelim.
Tencereye 1 diş sarımsak rendelenmiş, yarım kaşık salça, 1 çay kaşığı pul biber, naneyi, 1 kaşık nar ekşisi ve yarım çay bardağı zeytin yağını alıp karıştıralım ve dibine iyice yayalım.
Şimdi iç harcına gelelim. Pirinci derin bir kapta yıkayalım. Soğanı, 2 diş sarımsağı(sarımsağı seviyosanız 3 diş de koyabilirsiniz) ve domatesi doğrayıp pirince ekleyelim.
1 dolu kaşık salçamızı, baharatları, nar ekşisini, yarım bardak zeytinyağını da ekleyip iyice karıştıralım.
Haşladığımız kuru patlıcan ve biberleri tek tek doldurup resimdeki gibi tencereye dizelim.
Dikkat edilmesi gereken nokta harcı çok doldurmamak, kurunun bütün tadını yok ediyor bence. 1 dolu tatlı kaşığı harç yeter her dolma için. Küçük boy kurular için yarım tatlı kaşığı.
Tencereye dolmaları dizdikten sonra bir kapak veya dolma taşı ile üstünü kapatalım. Dolmaların üstüne çıkacak kadar su ilave edelim.
Ocağa alıp kaynayınca altını kısalım ve ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım. 35 dk sonra suyunu çekmemiş olursa suyunu çok koydunuz demektir.
Kapağını açıp ocağı da iyice açıp suyunu çektirirsiniz böyle bir durumda. Afiyet olsun.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.