Beykoz’a yeni nikah salonu

Beykoz’a yeni nikah salonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Anadolu Yakası’nın en büyük kent ormanı olarak kurulan 8 milyon metrekarelik Kanuni Kent Ormanı’nda hizmete açılan Nikâh Salonu’nda ilk nikahlar kıyıldı.

Halit Kartal / İstanbul

Açılış Elmalı Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Azra Yalçınkaya adlı öğrencinin İstiklal Marşı’nın on kıtasını da okumasıyla başladı.Aılışta konuşan İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş: “Bu mevkii bundan 30 yıl önce ormanlık alan olarak planlanmıştı. Hızlı gelişen şehrin, artan nüfusun yeşillik ihtiyacını tabiatla başbaşa zaman geçirmesi talebini gören Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Anadolu yakasında bir kent ormanı tesis edilmesi talimatını vermişti. Beykoz Belediye Başkanımız ve Sayın Bakanımız bu alanı birlikte protokole bağladılar. Biz de Orman İdaresi olarak halkımızın tabiatla baş başa zaman geçirme ihtiyacını görmek üzere planladık. Başkanımız da buradaki binayı halkımızın önemli bir gereksinimi olan nikah sarayı olarak tekrar revize etti. Şehir ormanımızın ve nikah sarayımızın tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

‘YAPIM BİZE AİTTİR’

Nikah Salonu açılışında konuşan Başkan Yücel Çelikbilek, “Buranın çok uzun bir serüveni var. Nikah sarayını farklı bir yere yapacaktık. Onu gerçekleştiremedik. Burayı yepyeni bir hale getirdik. Ciddi bir masrafın altına girerek bu binayı yeniledik. Bu binanın bütün mimari tasarımları ve yapımı tamamen bize aittir. Çevre düzenlemesinde Orman Müdürlüğünün katkıları var, teşekkür ederiz. Büyük kısmını da kendimiz hallettik. Göletin etrafını da biraz daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Türkiye’de ilk olarak yanında göleti olan tek nikah salonu burası olacak. İstanbul’da böyle bir nokta yok. Bu da bizim kısmetimizdir, şansımızdır.” dedi.

MACERA PARKI GELİYOR

Bu bölgede bir de bir macera parkı yapacakları müjdesini veren Başkan Çelikbilek, “Onu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Beykoz halkı, orayı çok özel bir mekan olarak görecekler. Nikah dairesini neden böyle bir yerde yaptınız diyebilirsiniz. Burayı çevremizdeki ilçelerden gelen insanlar dolduracaklar. Beykoz’un insanlarının içerisinde beğenmeyenler varsa bilmeli ki burası sadece Beykoz’un çevresindeki ilçelerden hatta Avrupa Yakası’ndan gelen insanlarında rağbet ettiği yer olacak. Buradaki mesire alanı, göleti, fuaye alanları olan, on dakika içerisinde iki nikahın kıyılabildiği bir yeri biz sizin hizmetinize sunduk.” diye ifade etti. Konuşmalardan sonra ilçe protokolü, gelin damatla birlikte açılış kurdelasını kesti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.