Beşiktaş Başkanı'ndan 'yabancı sınırı' çıkışı!

Beşiktaş Başkanı'ndan 'yabancı sınırı' çıkışı!
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig'deki yabancı sınırıyla ilgili konuştu. Yabancı sınırına karşı çıkan Çebi, "Hayatın hiçbir alanında yerli ve yabancı ayrımını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park'ta gerçekleşen etkinlikte kulüp ve ülke spor gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin Al Mayadeen'e verdiği röportajdan öne çıkanlar şöyle:

"Pandemi döneminde şampiyon olduk. Umarım Allah bir daha öyle bir dönem yaşatmaz. Pandeminin ve ekonomik sıkıntıların içindeyken şampiyon olmayı başardık. Bu sezon ikinci olma durumumuz var. Avrupa'da mücadele etme şansı elde edeceğimizi düşünüyorum. Futbolu artık şirket gibi düşünmek zorundasınız. Kulüpler iyi idare edilmezse zarar görürler. Bizim kulübümüz de ekonomik olarak sıkıntılar çekiyor. Kulüpler içinde bulundukları ekonomilerden ve dikkatsiz harcamalardan etkileniyorlar. İnsanların alım seviyesi arttıkça kulüplerin de gelirleri artıyor. Taşıma suyla değirmen dönmez. Kaynak yaratmak zorundasınız. Altyapıya önem verilmeli. Genç futbolcuları az maliyetle yetiştirmeli ve yüksek bonservis ücretleriyle göndermeliyiz.

"YERLİ VE YABANCI AYRIMINI DOĞRU BULMUYORUM"

Ülkemizde şu anda sahada sekiz yabancı futbolcu olabilirken üç tane de Türk oyuncunun olması gerekiyor. Zorla hiçbir şey olmaz. Yerli oyuncularımızın performansı tatmin edici seviyede olsa yabancı futbolcu transfer etmeye gerek olmaz. İhtiyaç var ki yabancı futbolcu transferi yapılıyor. Hayatın hiçbir alanında yerli ve yabancı ayrımını doğru bulmuyorum. İyi futbolcu, kötü futbolcu vardır.

"IRKÇILIKLARI LANETLİYORUM"

Spor; kardeşlik, barış ve huzur için yapılır. Burada ayrımcılık olamaz. Sahada her ülkeden birer oyuncu olsa daha çok keyif alırım. Siyahi futbolculara yönelik yapılan ırkçılıkları lanetliyorum. Her ırkın kendine göre güzellikleri vardır. İnsanların ırklarıyla ilgili çirkin yorumlarda bulunmak kimsenin haddi değildir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.