Berlin'de 51. ITB Fuarı başlıyor

Berlin'de 51. ITB Fuarı başlıyor
Açılışı yarın yapılacak ITB Fuarı'na Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 184 ülkeden 10 binden fazla şirket katılacak. Türkiye, fuarda 3 bin 79 metrekarelik alanda 133 katılımcı firma ile yer alacak.

Berlin'de 51. ITB Fuarı başlıyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 51. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı, yarın başlayacak.

Fuara 184 ülkeden 10 binden fazla şirket katılırken, Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığının organizasyonunda 3 bin 79 metrekarelik alanda, 133 katılımcı firmayla iştirak edecek.

Fuarda Türkiye'nin hem tatil çeşitliliği hem de bu çeşitliliğin sunduğu farklı tatil olanakları hakkında ziyaretçiler bilgilendirilecek.

Türk el sanatları ve mutfağından örneklerin sunulacağı fuarda ziyaretçiler, 2015'te UNESCO Yaratıcı Şehirler listesine girmeye hak kazanmış Gaziantep mutfağından seçkin tatları deneme imkanı bulacak.

Halk günlerinde çeşitli çekilişler ve canlı müzikle Türkiye standına gelen ziyaretçilere hediye kazanma ve eğlenme fırsatı sunulacak.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Tahsin Yılmaz, Türkiye'nin 2017'de turizm alanında ileriye gideceğini vurgulayarak "Ülkemiz, ulaşım kolaylığı ve yakınlığı, güneşi, plajı, kaliteli otellerinin harika fiyat-hizmet performansı ve tadına doyum olmaz mutfağı ile güzel bir tatil için gerekli olan her fırsatı sunmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 2010'da konuk ülke olarak katıldığı fuarda bu yılın konuk ülkesi Botsvana olacak.

180 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuar, 12 Mart Pazar gününe kadar devam edecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.