Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ayşegül ARASIL

Ayşegül ARASIL

Yazar

Ben ne istiyorum?

Benim ihtiyacım ne?

Ben ne istiyorum?

Nasıl olsa mutlu olurum?

Bu soruları en son ne zaman kendinize sordunuz? Bu soruların cevabında hazine saklı. İnsanın kendini tanıma yolculuğu bir ömür. Yaşadığımız müddetçe devam eden bir süreç. Ruh halimiz her zaman farklılık gösterebilir ve doğal olarak sorular ve cevapları da değişkenlik gösterebilir.

Her şey vaktini bekler lafını çok sever ve sıklıkla kullanırım çünkü ne kadar istekli olsak da, hazır olduğumuzu düşünsek de vakti gelmeden hiçbir şey gerçekleşmiyor. Her şey olması gerektiği gibi ve olması gereken zamanda gerçekleşiyor.

Örneğin, son zamanlarda tüm düzenimizin alt üst olması, belirsizlikler, yeni bir şeye başlayamama, mevcut devam eden işlerimizi sürdürememe, tekrar eve kapanma, özgürlüğümüzün kısıtlanması gibi pandemi kaynaklı durgunluklar çoğumuzu endişeye sürüklemiş olabilir. Böyle olağanüstü durumlarda ne yapacağımızı bilemez halde olabiliriz. Benim tavsiyem bu gibi durumlar için bir B planımız olsun. Hayat her şartta ve koşulda yaşanabilir ve biz her koşula uyum sağlayabilme yeteneğine sahibiz. Her durumun kendine özgü getirdiği güzellikler ve farklılıklar var.

Ben bu süreçte şunu çok duydum; "Yavaşlamak bana iyi geldi, çok yorulmuşum." Çok hızlı bir çağda yaşıyoruz, gündemimiz sürekli değişiyor ve biz bir sürü şeye yetişmeye çalışırken, kaç parçaya bölüneceğimizi şaşırıp yine de tam olarak yetişemediğimiz kaygısıyla aktif bir yaşam sürerken bir şey oldu ve durulduk. Demek ki olabiliyormuş, bunu gördük. Bir sürü işlerimiz vardı, randevularımız vardı çoğu bitti. Önceliklerimizi belirledik ve onları ön plana alarak sadeleşme yoluna gittik. Aciliyeti olmayan şeyleri ertelerken kendimize vakit ayırdık. Kendimizi dinleyebildik belki. Yetişmeye çalışırken göremediğimiz güzellikleri, yaşayamadığımız anları fark ettik. Durmanın ya da yavaşlamanın en güzel tarafı bu.

Olumsuz olarak gördüğümüz şeylerin bile muhakkak olumlu tarafları vardır görmesini bilirsek. Bu zor zamanlarda kendimize "olumsuzu olumluya çevirme gücünü" hediye edebiliriz. Olumlu veya olumsuz bakmak bir seçim olduğuna ve bizim bakış açımızda saklı olduğuna göre olumluyu seçme konusunda kendimizi motive edebiliriz. Bu bir anda olmuyorsa bile zaman içinde oluşacaktır. Kendimize bu süreyi tanıyalım. Sevgiler...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları