Belli oldu! Yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı var mı?

Belli oldu! Yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı var mı?
2021 yılının bitmesine çok az bir süre kaldı. Milyonlar yılbaşı günü sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor. 1 Ocak tatil mi? 31 Aralık yarım gün mü? Yılbaşı tatili kaç gün? Yılbaşında yasak var mı? İşte tüm bu soruların cevapları...

Belli oldu! Yılbaşı gecesi sokağa çıkma yasağı var mı?

2021 yılının bitmesine çok az bir süre kaldı ve vatandaşlar, yılbaşı günü ile alakalı arama motorlarında bilgi toplamaya başladı. Yılbaşı için plan yapanlar tatil günlerini araştırıyor. Peki, 31 Aralık yarım gün mü, resmi tatil olarak mı geçiyor?

31 ARALIK'TA RESMİ TATİL VAR MI?

Bu yıl, yılbaşı akşamı Cuma gününe denk geliyor. Bununla beraber 1 Ocak Cumartesi günü resmi tatil olacak. Ancak 31 Aralık Cuma günü için aynı şey geçerli değil. 31 Aralıkta tam veya yarım gün bir tatil söz konusu değil.

YILBAŞI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Yılbaşı tatili bu sene 1 Ocak Cumartesi gününe denk geliyor. Cumartesi çalışanlar için bu gün fotoğrafı tatil olarak sayılacak. 1 Ocak cumartesiye denk gelmesi nedeniyle Pazar tatili ile birleştirilebilir. Buna göre yılbaşı tatili Pazar günü çalışmayanlar için cumartesi ve pazar iki gün şeklinde olacak. Yılbaşı tatil planları hafta sonu planı olarak yapılabilir.

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Geçen yıl yılbaşı kutlamalarına Pandemi nedeniyle ara verilmişti. Geçen yıl uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı bu yıl olmayacak. 2022 yılına girerken herhangi bir yasak uygulanacağı gündeme gelmedi. Bu yıl sokağa çıkma yasağının olmaması ve geçen sene yılbaşının kutlanamaması nedeniyle her yerin bir hayli kalabalık olacağı düşünülüyor.

TATİL İÇİN İSTANBUL’A YAKIN YERLER

Yılbaşı tatilinin iki günlük hafta sonu tatili olduğunu öğrenen İstanbullular gidiş ve dönüşün kolay olacağı yerler aramaya başladılar. Peki, İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında neler var?

- Sapanca Gölü harika doğasıyla İstanbul’a yakın mesafedeki Sakarya’da bulunuyor. İstanbul Sapanca arası sadece 1 saat 40 dakika sürüyor.

- Düzce bir diğer doğa harikası gezilecek yerlerden biri. Düzce’ye yol İstanbul’dan 2 saat 30 dakika kadar sürüyor. Hafta sonu için değerlendirilebilir.

- Bolu da pek çok doğa manzarasını bulabileceğiniz İstanbul’a yakın yerlerden biri. İstanbul ile Bolu arası 3 saat sürüyor. Hafta sonu için hoşlanacağınız seçeneklerden biri.

- Gölyazı Bursa’nın tatil için değerlendirilebilecek beldelerinden biri. 2 saat 20 dakika içerisinde Gölyazı’da olabilirsiniz.

- Yalova da güzel seçeneklerden biri. Yalova pek çok ilçesiyle tatil seçeneğiniz olabilir. Üstelik Pendik ve Yenikapı’dan kalkan feribotlarla 1 saat içerisinde Yalova’da olabilirsiniz.

- Avşa Adası da İstanbul’a yakın seçenekler arasında yer almakta. İstanbul’un belli bölgelerinden kalkan deniz otobüsleriyle 2 saat 30 dakika içerisinde Avşa’da olabilirsiniz. Hafta sonu tatilinizi adada geçirebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.