Belediyeden işçi maaşlarına yüzde 100 zam

Belediyeden işçi maaşlarına yüzde 100 zam
Kestel Belediyesi personelinin maaşlarına yapılan ek protokol ile yüzde 100 artış sağlandı.

Kestel Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan ek zam protokolü, belediyede çalışan işçileri kapsıyor. Protokol, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve Hizmet-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Şube Başkanı Yardımcısı Ramazan Uçar tarafından imzalandı.

Yapılan sözleşmeyle birlikte, belediye çalışanlarının en düşük maaşı 34 bin 100 TL, en yüksek maaşı ise 49 bin 900 TL olarak belirlendi. Törende, Kestel Belediyesi Garaj Amirliği'nde gerçekleşen törende Başkan Tanır, işçiler tarafından coşkuyla karşılandı. İşçiler, zam oranını kutlamak amacıyla davul ve zurnalar eşliğinde büyük bir sevinç yaşadılar.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, maaş zammıyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye personeline teşekkür ederek, "5 yıllık görev süremizde emek veren tüm işçilere teşekkür ediyorum. Bu süreçte yaşadığımız zorluklara rağmen, emek veren işçilerimizi ve ailelerini kutluyorum. 400 belediye personeli ile hizmet veriyoruz ve ekibimizle birlikte çalışarak bu noktaya geldik.

Yapılan ek protokol ile belediye şirketimizde çalışan personelin en düşük maaşı 34 bin 100 TL'ye yükseltildi. Sizlerin emeğine layık bir şekilde değerlendirilmesi için çalıştık ve başardık. Bu zam, analarımızın ak sütü gibi helal olsun. Temmuz ayında ise yeniden sözleşme sürecimiz olacak ve işçilerimizin maaşlarında iyileştirmeler yapılacak. Şimdiden bereketli olsun" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.