Brüksel'de terör saldırısı: Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı

Brüksel'de terör saldırısı: Belçika - İsveç maçı yarıda kaldı
2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda oynanan Belçika-İsveç maçı terör saldırısı nedeniyle yarıda kaldı. Saldırıda en az iki İsveçli taraftarın hayatını kaybettiği belirtildi.

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri F Grubu’nda oynanan Belçika - İsveç maçı terör olayı nedeniyle yarıda kaldı.

89.jpg

İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadele stadyum çevresinde yaşanan silahlı saldırılar sonucu oyuncuların sahaya çıkmaması nedeniyle başlamadı.

Saldırıda ölen 2 kişinin müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Maç iptal edilirken, Brüksel'de yüksek düzeyde terör alarmına geçildi.

SİLAHLI SALDIRI: 2 İSVEÇLİ TARAFTAR ÖLDÜ

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir kişi etrafa rastgele ateş açtı.

78.jpg

Yerel basından alınan bilgiye göre, saat 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin maçı izlemeye gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan görüntülerde zanlının, saldırıyı gerçekleştirdikten hemen sonra bir video çektiği ve Arapça ‘üç kafiri’ öldürdüğünü söylediği iddia edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.