Bedelli askerlik yapmak isteyenler yandı!

Bedelli askerlik yapmak isteyenler yandı!
Memur zamlarının belirlenmesiyle birlikte bedelli askerlik ücreti de netleşmeye başladı. Buna göre bedelli askerlik fiyatı 100.080,9 lira oldu.

Bedelli askerlik fiyatları memur zammının netleşmesiyle gündemdeki yerini aldı. Ocak ve temmuz aylarında yeniden belirlenen memur maaş zamları kapsamında değişen bedelli askerlik ücretinin yeni yılda ne kadar olacağına ilişkin araştırmalar oranların netleşmesiyle hız kazandı.

6 aylık TÜİK enflasyon oranları ve sosyal refah zammı ile birlikte yeni memur zammı belli olurken, bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar da bedelli askerlik fiyatının ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözleşmeliye Kadro Şöleni Programı''nda memur ve emekliye zam artış oranını açıkladı. Erdoğan, "Tüm memur ve emeklilerimiz için maaş artış oranı yüzde 25 olarak uygulanacak" dedi. Her yıl memur maaş zammına endekslenmiş biçimde iki kez artan bedelli askerlik ücreti 2023 Temmuz ayına kadar geçerli olacak. 2002 yılının temmuz ayından bu yana 80,064,72 lira olan bedelli askerlik ücreti de 100.080,9 liraya yükseldi.

BEDELLİ ASKERLİKTE KURA DÖNEMİ

Öte yandan bedelli askerlikte yeterli eğitim kapasitesinin mevcut olmaması nedeniyle kura sistemi uygulanacak. Artık her bedelli askerlik başvurusu direkt olarak kabul edilmeyip kura ya tabi olacak. Kurada çıkan kişiler ücreti yatırıp bedelli askerlikten yararlanabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENİYOR?

2022 Temmuz ve aralık arasında bedelli askerli ücreti 80,064,72 TL''ydi. Bedelli askerlik ücreti memur zammına göre belirleniyor.

7179 sayılı Asker alma Kanunu 9’uncu maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.