Bazı ağrı kesiciler geri dönüşümden üretilebilir

Bazı ağrı kesiciler geri dönüşümden üretilebilir
Yeni yapılan bir araştırmada bazı ağrı kesicilerin üretimi geri dönüşüme giden kağıtta üretilebileceği açıklandı.

ShiftDelete.Net - İlaç endüstrisindeki kimyasal atıklar her geçen gün büyümeye devam ediyor. Son yıllarda ilaç şirketlerinin ürettiği karbondioksit eşdeğeri karbon salınımı otomotiv sektörünü geçti. Bu durum ise bazı ilaçların üretim şeklinin değişmesi gerektiğini gösterdi.

Bath Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma, kağıt endüstrisindeki bir atığın ilaç üretiminde kullanılabileceğini ortaya koydu. Terebentin isimli bir madde, kağıt baskısında atık ürün olarak ortaya çıkıyor. Ancak bu, sürdürülebilir ilaç üretimi için bir kaynak görevi görebilir.

Terebentini kullanan araştırmacılar parasetamol, ibuprofen ve salbutamol gibi bazı ilaçları başarıyla sentezledi. Bu sürdürülebilir yaklaşım, hazır atık üründen yararlanarak ham petrol türevi kimyasallara olan ihtiyacı azaltacak.

Ekolojik avantajların ötesinde, terebentin bazlı ilaç üretiminin başka faydaları da bulunuyor. Ham petrol ve enerji maliyetleri artığından dolayı, bu kaynaklar ile üretilen ilaçlar zamlanabiliyor. Ancak terebentin ise bu fiyat dalgalanmasından etkilenmeyecek.

Terebentin bazlı ilaç üretimi dikkat çekici olsa da, ilaç şirketleri tarafından benimsenmesi yıllar alabilir. Halihazırda ilaçlarını üretmek için ham petrol bazlı yöntemler kullanan şirketler, terebentine geçiş yapmakta zorlanabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.