Bayramda bankacılık işlemleri devam edecek mi?

Bayramda bankacılık işlemleri devam edecek mi?
Kurban Bayramı arifesinde bankalardan işlem yapmak isteyen kişiler “Arife Günü bankalar açık mı, kapalı mı?” sorusuna yanıt arıyor? Peki, bugün bankalar çalışıyor mu, bayramda bankalar açık mı?

Kurban Bayramı haftasına geçilmesinin ardından memurlar için 9 günlük bayram tatili başlamıştı. Bu süreçte bankaların şubelerinden işlem yapmak isteyen kişiler bankaların Arife Günü ve bayramda kapalı olup olmadığını araştırmaya devam ediyor. Peki, Arife Günü bankalar çalışıyor mu?

BAYRAMDA VE ARİFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

9 günlük tatil kamu çalışanlarını kapsıyor, özel sektör için resmi bayram tatili ise 4.5 gün. Yani yarım gün Arife Günü’nden ve 4 gün de bayramdan olmak üzere 4.5 gün resmi tatil olacak. Bankalar da bu 4.5 günlük süreçte kapalı olacaklar. Yani 26 Haziran 2023 Pazartesi günü bankalar açık, 27 Haziran 2023 Salı Arife Günü bankalar yarım gün çalışıyor, Kurban Bayramı’nın 1. 2. 3. ve 4. Günü ise bankalar kapalı konumda olacaklar. Dolayısıyla Arife Günü öğlene kadar banka şubelerinde işlemlerini tamamlamayan kişiler 3 Temmuz 2023 Pazartesi gününü beklemek zorunda kalacaklar. Bu nedenle bankaların şubelerinde işlem yapacak olanların Arife Günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini yapmaları gerekiyor. Bunun dışında ATM’ler ve internet bankacılığı ise diğer günlerde olduğu gibi normal şekilde kullanılabilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.