Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Harun A. Altuntaş

Harun A. Altuntaş

Yazar

Batının Türk düşmanlığı altında yatan gerçekler

Size bugün, 1900-1991 yılları arasında yaşayan Ordinaryüs Profesör Fritz Neumark'tan söz edeceğim. Fritz Neumark; İkinci Dünya Savaşı sırasında Hitler'den kaçarak 1933'te Türkiye'ye gelip sığınır. İstanbul Üniversitesi İktisat ve Hukuk fakültelerinde ders vermeye başlar.

Hatta 20 Temmuz 1936'da kurulan ve 1937 yılı yaz sömestresinde faaliyete geçen İktisat Fakültesi'nde Umumi İktisat ve Maliye Teorisi Kürsüsü Başkanlığı'nda da bulundu. 1952 yılında ülkesi Almanya'ya döndükten sonra Frankfurt Üniversitesi'nde Rektörlük yaptı.

Bu Türk dostu Alman Profesör Neumark ile bir kısım öğrencisi, günlerden birgün Boğaziçi'nde geziye çıkarlar. Öğrencilerinden biri Prof. Neumark'a, "Avrupalılar, biz Türkleri niye sevmez?" diye sorar. Prof. Neumark, tarihe geçebilecek şu cevabı verir:

"Sizlere çok samimi bir itirafta bnulunayım: Avrupalı, Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı, Hıristiyanların adeta hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince onu da şöyle sıralayabiliriz:

*) Müslüman olduğunuz için sevmez.

*) Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadır. Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir.

*) Avrupa'nın pazarı idiniz. Şimdi Avrupa'yı pazar yapmaya başladınız.

*) En az 400 yıl Avrupa'da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.

*) Selçuklular Anadolu'yu, Osmanlılar ise orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar etti.

*) Sizi silah ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar.

*) Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydiler, İslamiyet bugün belki sadece Hicaz'da varlığını devam ettirirdi, kaldı ki Vehhabiliği kuranlar da, İngiliz Dominyon Bakanlığı'nın adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyet'i, sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet'i devam ettirdi.

*) Kilise size kin kusmaktadır, sebepleri yukarıdadır.

*) Ben Türkiye'ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı, şimdi 19 üniversite var (Gerçi şimdi bu sayı oldukça fazla).

*) Sizler, gerçek hüviyetinize döndüğünüz an Avrupa'nın refahı ve medeniyeti yıkılır.

*) Yine sizler, Avrupa'nın tarihi düşmanısınız ve daima düşman olarak kalacaksınız.

Evet koskoca Ordinaryüs Profesör Fritz Neumark'ın itirafları bunlar. Bu sözler 80 yıl önceki görüşler. Zaman içinde Avrupalıların Türk düşmanlığı katlanarak bu güne geldi. Şu anda Almanya ve Fransa'da Orta Çağ vandallığı gibi Türklerin canlı canlı yakılması ve hedef tahtası haline getirilmesinin nedeni hep Ord. Prof. Fritz Neumark'ın yukarıdaki sözlerinin altında yatan gerçeklerdir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları