Başvurusu kabul edilmeyen öğretmenler için kritik karar

Başvurusu kabul edilmeyen öğretmenler için kritik karar
Proje okullarında 4 yıllık sürecini tamamlayan ve ikinci 4 yıllık çalışma için başvuru yapan öğretmenlere ilişkin kritik bir karar verildi.

Mebhocam'da yer alan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirmesine İlişkin Kılavuz yayımlandı. Böylelikle bu okullara da atama süreci başlamış oldu.

Atama süreciyle birlikte proje okullarında 4 yıl görev yapmış yöneticiler için ikinci 4 yıllık çalışma başvuru süreci de başlamış oldu.

2018 yılında görev yaptığı okul proje okulu olan öğretmenler bu mayıs ayında 4 yıl çalışma süreleri tamamladığı için, aynı okulda ikinci 4 yıl çalışma için okullarına başvuru yapacaklar. Başvuruları alınan öğretmenlerin değerlendirme süreci başlayacak ve kabul edilen öğretmenler proje okullarında ikinci 4 yıl için çalışmaya başlayacaklar.

İL EMRİNE ALINACAKLAR

Başvurusu alınan ve yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu kabul edilmeyen öğretmenler ise çalıştıkları il emrine alınacak. Daha sonra bu öğretmenler için yer değiştirme süreci başlayacak.

İL EMRİ NEDİR?

İl emri öğretmenin hizmet puanı yetersizliğinden veya başvuruda bulunduğu yerde az kontenjan açılmasından dolayı özür grubuna bağlı olarak gitmek istediği yere gidememesi sonucu o ilin İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanması demektir. İl emrine atanan öğretmenin okulu yoktur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.