Başvuran 850 TL alacak ‘Düğmeye basıldı’

Başvuran 850 TL alacak ‘Düğmeye basıldı’
İŞKUR o ödemelere zam yaptı. Başvuran artık 850 TL harçlık alacak.

Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. Değişiklik yapılan yönetmeliğe göre, İŞKUR mesleki eğitim kursları ile işbaşı eğitim programlarından yararlanma koşulları değişikliğe gidildi.

Öte yandan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerdeki kurs ve programları düzenleyen işverenler içinde bazı kolaylık sağlayacak hükümler getirildi.

Kahramanmaraş depreminden etkilenen bazı illerde “İstihdama Dönüş Programı" için düğmeye basıldı. Söz konusu program nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla yıl sonuna kadar uygulanacak.

Bu kapsamda mesleki eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı katılımcılarına günlük 850 lira 10 kuruş ödenmesi kararlaştırıldı.

thumbs-b-c-5b903e9dbd841fbba0510e2a4b511db6.jpg

YÜZDE 30 ARTIRILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurs ve programların uygulanmasının teşvik edilmesi ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla yürürlüğe konulan program 31 Aralık 2024'e kadar uygulanacak.

Program kapsamında, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki işverenler için mesleki eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı katılımcılarına ödenen günlük harçlık yüzde 30 artırıldı.

Buna göre 653 lira 93 kuruş kadar ödenen zaruri gider ödemelerinin İŞKUR Yönetim Kurulu Kararı ile artış yapılarak 850 lira 10 kuruşa kadar ödenebilmesi sağlanmış oldu.

93785.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.