Başına gelenlerden sonra tüm insanlarla küstü 'O Türkiye'nin en yalnız insanı'

Başına gelenlerden sonra tüm insanlarla küstü 'O Türkiye'nin en yalnız insanı'
Antalya'nın Kemer ilçesinde, 17 yıl önce yaşadığı büyük kayıp sonrası insanlara sırt çevirip dağlara sığınan Mehmet Çabuk (80), yalnızca kendisine yaptığı barakada keçileriyle birlikte hayatını sürdürüyor.

Tahtadan özenle inşa ettiği sığınak, onun için hem evi hem de keçileriyle vakit geçirdiği yer olan Çabuk "Canım sıkılmaz, alıştım artık. Keçilerim olmasa burada bir saat bile dayanamam" dedi.

Ulupınar Mahallesi'nde, Karadere bölgesindeki vadinin içine kurduğu barakada yaşayan Mehmet Çabuk, sıra dışı yaşam tarzıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Barakasını kendi imkanlarıyla yaparak üzerini naylon örtülerle kaplayan Çabuk, yaklaşık 100 keçisine sahip çıkıyor. 2007 yılında gecenin bir vakti 150'ye yakın keçisinin çalınması üzerine insanlara küsen Çabuk, o günden beri haftada iki kez dışarı çıkarak gıda alışverişi yapıyor. Bu alışveriş için ise 45 dakikalık bir yolculuğu göze alıyor.

Netflix yapımı değil! O Türkiye'nin en yalnız insanı - Resim: 2

"ALLAH NE VERİRSE YİYORUM"

Geceleri keçileriyle aynı çatı altında uyuyan, sabah erken saatlerde kalkıp ateş yakarak gününe başlayan Çabuk, vadide uzun yürüyüşler yapıyor. Kendisini ziyaret eden yakınlarına her zaman iyi olduğunu ve endişelenmemeleri gerektiğini söyleyen Çabuk, vadideki akarsuda yıkanarak ve zaman zaman turistlerle işaret diliyle iletişim kurarak günlerini geçiriyor.

Sağlık durumuyla ilgili ise ilaç kullanmadığını ve gün içinde sadece 2 öğün yemek yediğini belirten Çabuk, keçileri çalındığı dönemde stres ve üzüntüyle tansiyon sorunları yaşadığını fakat artık ilaç kullanmadığını ve tansiyonunun düzene girdiğini ifade etti.

Netflix yapımı değil! O Türkiye'nin en yalnız insanı - Resim: 3

Çabuk, "Canım hiç sıkılmaz, alıştım artık. Sabahları cebime ellerimi sokar, etrafı gezerim. Keçilerim olmasa burada duramam bile. Allah'ın rızası neyse onu yerim. Sabahları kahvaltı yaparım, çay demlerim, zeytin ve ekmekle beslenirim" dedi.

Netflix yapımı değil! O Türkiye'nin en yalnız insanı - Resim: 4

KEÇİLERİNİN ÇALINMASI ACISI

2007 yılında keçilerini ağıla kapattıktan sonra sabah uyandığında yerlerinde keçilerin olmadığını gören Çabuk, büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti. "Gece hırsızlar aracıyla gelmişler, telle keçilerin etrafını çevirmişler. Keçileri alıp götürmüşler. Bulamadık, aradık ama nafile. O zaman vücudumda tek bir ağrı yoktu. Ama o günden sonra tansiyon ve nefes darlığı sorunlarım başladı" diyor. Hiç evlenmemiş olan Çabuk, bu yaşından sonra da yanında kimseyi istemediğini belirtti.

Netflix yapımı değil! O Türkiye'nin en yalnız insanı - Resim: 6

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ YEĞENİ ŞİFA

Mehmet Çabuk'un en büyük destekçisi ise yeğeni Şifa Çabuk olmuş. Sık sık amcasını ziyarete gelen ve onun hakkında endişelenen Şifa Çabuk, "Amcam dağda, insan aklı kalıyor ama bir şey yapamıyoruz. Keçileri çalındığı için bize de veda etti. Amcam, 2007'de sabahleyin ağıla gittiğinde keçilerin olmadığını görmüş. Yaklaşık 150 keçi... Bulamadık, amcam o zaman çok yıprandı. O zamandan beri hiç eve gelmedi, hep dağlarda yaşadı. Ev işleri bitti, psikolojisi bozuldu" diyor. Çabuk ailesi, Ulupınar Mahallesi muhtarı Habip Altınkaya'nın da Mehmet Çabuk'a büyük destek olduğunu belirtiyor ve "Eğer gidemezsek, o mutlaka amcamı kontrol eder, bize bilgi verir" diyorlar.

Netflix yapımı değil! O Türkiye'nin en yalnız insanı - Resim: 8

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.