Barış Yarkadaş’tan Kılıçdaroğlu itirafı ’14 Mayıs gerçeğini açıkladı’

Barış Yarkadaş’tan Kılıçdaroğlu itirafı ’14 Mayıs gerçeğini açıkladı’
Barış Yarkadaş’tan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP ve Zafer Partisi arasında imzalanan protokole ilişkin gerçekleri açıkladı.

Tv100’de yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Dr. Ali Haydar Fırat, Hukukçu Avukat Mücahit Birinci, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Avukat Cem Kaya ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal katıldı.

Programda 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler konuşulurken Gazeteci Barış Yarkadaş’tan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bomba açıklamalar geldi.

"HABERLERİ YOKMUŞ GİBİ DAVRANDILAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi ile protokol imzalaması gündem olmuştu. Daha sonrasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu protokolü kamuoyuna açıklamıştı.

Barış Yarkadaş’tan bu konuya itiraf niteliğinde açıklama geldi. Barış Yarkadaş, protokol ile ilgili Ümit Özdağ’ın durup dururken CHP kurultayı öncesi bu protokolü ifşa ettiğini ve herkes sipere yatıp haberleri yokmuş gibi davrandıklarını hatırlattı.

umit-ozdag-kemal-kilicdaroglu-aa-2047625.jpg

"CHP MYK’SI PROTOKOLÜ BİLİYORDU"

Yarkadaş, tarihi bir gerçeği açıkladığını dile getirerek bu protokolün CHP MYK’sında konuşulduğunu ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimseyi ezdirmemek için bütün şimşekleri üzerine çektiğini söyledi.

Orada MYK üyelerinin 'İktidar olmak için ne gerekiyorsa yapın Sayın Genel Başkanım' dediklerini söyleyen Barış Yarkadaş, 14 Mayıs’tan birkaç gün sonra İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker istifa edeceğini belirterek şunları söyledi:

“14 Mayıs rozetini yeni takmış gerekçesi de Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın yaptığı protokol. Protokolün içeriğini biliyor."

baris-yarkadastan-sihalar-473-2-41.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.