Bankalar karar sonrası atağa kalktı! Getirisi dudak uçuklattı

Bankalar karar sonrası atağa kalktı! Getirisi dudak uçuklattı
Merkez Bankası'nın kararının ardından Mevduat faiz oranlarında rekor artış gözlemlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 5'inci kez artırarak yüzde 35'e çıkardı.

TCMB'nin faiz artırımının ardından bankalarda da birçok değişiklik beraberinde geldi.

Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artırma kararı sonrası kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanacak faiz oranı yüzde 3.71'e, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise yüzde 4.47'ye yükseltti.

MEVDUATLARDA REKOR ARTIŞ

Bu gelişmelerin ardından ardından bankaların mevduat faizlerini yükseltmeleri ile gündeme geldi ve TL mevduatlarında ciddi bir artış yaşandı.

Mevduat faiz oranlarının güncellenmesiyle birlikte, 600 bin lira gibi bir mevduatın aylık getirisine dair sorular gündeme geldi. En yüksek mevduat faiz oranı ne kadar? 600 bin liranın aylık faiz getirisi ne kadar olur?

Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda faiz oranlarını artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseltti. Bu sık sık gerçekleşen faiz artırımları, bankaların mevduat hesapları için sunmuş oldukları faiz oranlarını rekor seviyelere taşımıştı.

kredi-7uiy-cover.webp

Ancak, bankalar, kendi kredi kullandırma miktarı (KKM) hedeflerini tamamladıktan sonra TL mevduat faizlerini düşürmeye başladılar.

Bu süreçte, faiz oranları yüzde 45'in üzerine çıkmıştı, ancak daha sonra yüzde 45'e geriledi. Peki, yüzde 45 faiz oranı ile bir mevduat hesabı açan bir vatandaş ne kadar faiz kazanır? 600 bin liralık mevduatın aylık getirisi ne kadar olur?

600 bin liralık bir mevduat hesabı için sunulan yüzde 45 faiz oranıyla 32 günlük bir dönemde yaklaşık 22,487 TL getiri elde edilir.

Bu, mevduat hesaplarına ilişkin güncel faiz oranlarına bağlı olarak değişebilir.

190181-480x270.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.