Banka komisyon ücretlerine dev zam 'ATM'ye elini uzatanın cebi yanıyor'

Banka komisyon ücretlerine dev zam 'ATM'ye elini uzatanın cebi yanıyor'
Bankalar, çok önemli bir gelir kaynağı olan masraflarını büyük oranda artırdı ve bu durum müşterileri mağdur etti.

Bakiye sorgulama gibi temel işlemlerde dahi parası kesilen müşteriler isyan ediyor. Emekliler, aylıklarını tek seferde çekmekte zorlanıyor ve çekimlerinde ekstra ücretler ödemek zorunda kalıyorlar. IBAN işlemlerinde 15, QR işlemlerinde ise 20 lira ücret talep ediliyor.

Banka ATM'leri adeta para basıyor. Yapılan birçok işlemden masraf ve komisyon alınıyor. Üstelik, geçen yıla göre bu rakamlar enflasyon oranında arttırıldı. Birçok banka, ATM işlem ücretlerine geçen yıla göre yüzde 60-70 oranında zam yaptı.

1604016756917.jpg

Bu durum, tüketicilerin ciddi şikayetlerine sebep oluyor. Özellikle emekliler, ATM ücretlerinden en çok şikayet eden kesimler arasında. Bazı bankalar, devletin yatırdığı emekli maaşının tamamını çekmek için ekstra ücret talep ediyor. Örneğin, özel bir banka tek seferde 15 bin liralık emekli maaşının çekimi için müşterisinden 30 lira ücret talep ediyor. Benzer şekilde, bir diğer özel banka ise tek seferde 10 bin lira üstü çekimlerde 50 lira masraf ve komisyon alıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) "Ortak ATM'lerde para yatırma ve çekme işlemleri ücretsiz yapılır" açıklamasına rağmen, birçok Ortak ATM, "Bakiye Sorgula" dışındaki işlemlerden ücret alıyor. Özellikle, işlem yapılan paraya göre 100 ile 500 lira arasında değişen ücretlerle karşılaşılıyor.

atm-sikisan-kart.jpg

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların ATM işlem ücretlerini artırmasının, hukuka aykırı olduğunu belirtti. Ağaoğlu ayrıca, emekli maaş promosyonlarındaki güncellemelerin de gündeme geldiğini ve geçen yıla göre bu yıl promosyonların sadece 12 bin liraya kadar yükseldiğini ifade etti.

komisyon-ucretlerine-zamk.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.