Baklavayı kıtır kıtır yapan o yöntem 'Ustalara taş çıkaracaksınız'

Baklavayı kıtır kıtır yapan o yöntem 'Ustalara taş çıkaracaksınız'
Bu tarifle hazırladığınız baklavanın tadına doyum olmayacak.

Ramazan ayında Türk mutfağının geniş lezzet yelpazesi, büyük Ramazan sofraları için birbirinden lezzetli yemek alternatifleri sunuyor. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan baklava da ramazan sofralarının ön plana çıkan tatlıları arasında yer alıyor.

bak.jpg

YAPIMI ZAHMETLİ BULUNUYOR

Yapılışı çok aşamalı ve zahmetli bir tatlı olarak bilindiğinden baklava genellikle özel günlerde tercih ediliyor. ancak ustaların tarifiyle bunun yapılışını kolaylaştırmanın ve lezzetini artırmanın yöntemleri bulunuyor. Damakları şenlendiren bu lezzet evde de usta aşçıların elinden çıkmış gibi çıtır çıtır yapılabiliyor. İşte çıtır çıtır baklavanın püf noktaları…

ZAMANDAN VE BÜTÇEDEN TASARRUF

Yufkayı hazır almanız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ilk adım isteye göre bir kase ceviz kullanabilirsiniz. Ancak ceviz kullanmak istemiyorsanız, bütçenizi sarsmamak adına Antep fıstığını tercih edemiyorsanız, bu noktada ıspanakları bilenderdan geçirerek kek harcı haline getirdikten sonra işleminin ardından rondodan geçirip yalancı Antepfıstığı elde edebilirsiniz. Baklavayı çıtır çıtır yapın esas püf noktası şerbeti..


PÜF NOKTASI

Eğer şerbeti biraz kıvamlı bir şekilde kaynatırsanız, bununla birlikte birlikte hazırlama işleminde önceliği şerbet hazırlığına verirseniz, Ustalar tatlımızın daha lezzetli olacağını söylüyor.

Malzemeler;

10 adet hazır baklava yufkası

1 kâse ceviz

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.