Bakanlık harekete geçti! Tamamen ücretsiz

Bakanlık harekete geçti! Tamamen ücretsiz
Bakanlık harekete geçti, milyonlarca genci yakından ilgilendiren önemli bir haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı her yıl düzenlenen ücretsiz yaz dönemi kampları için başvurular başladı.

Bakanlık harekete geçti, Gençlik ve Spor Bakanlığı her yıl düzenlenen ücretsiz yaz dönemi kampları için başvurular başladı. e-Devlet üzerinden yapılacak başvuruların detayları belli oldu. 12-25 yaş arası gençlerin katılabileceği kamplar için en geç 16 Haziran’a kadar başvuruların yapılması gerekiyor.

Yapılan açıklamaya göre başvuruların değerlendirilmesi için aile aylık net gelirinin 8 bin 506 TL’nin altında olması, gençlik merkezine üye ve notları yüksek olan gençlere öncelik tanınacağı açıklandı. Başvuruda bulunacak gençler arasında şehit ve gazi yakınlarına ise öncelik verilecek.

SAĞLIK SİGORTASI YAPILACAK

Kampa katılacak olan gençlerin ulaşım dahil olmak üzere bütün ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanacak. Aynı zamanda gençlerin tamamına yolculuk ve kampta geçirdikleri süre boyunca hem sağlık hem de seyahat sigortası yapılacak. Başvurular e-Devlet ya da gencizbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapılacak.

KAÇ GÜN SÜRECEK?

Yapılan açıklamaya göre 5-7 gün arasında sürecek olan kamplar pek çok ilde yapılacak. Kampların olacağı iller Aydın, Antalya, Hatay, Afyonkarahisar, Trabzon, Kastamonu, Mersin, Rize, Kocaeli, Sakarya, Samsun, İstanbul, Konya, Bitlis, Gaziantep ve Bursa şeklinde sıralandı.

Geçler için kamp aktivitelerinin verimli olması için cep telefonlarının kullanımına sadece serbest zamanlar için izin verilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.