Bakan Yaşar Güler duyurdu Bu yıl içerisinde meclise sunulacak

Bakan Yaşar Güler duyurdu Bu yıl içerisinde meclise sunulacak
Milli Savunma Bakanı Güler, bütçe görüşmelerinde flaş açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Güler, Binbaşı ve emekli astsubayların görev tazminatlarına ilişkin sevindirici haberi de verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah olmadığının altını çizen Güler, "Böyle bir şeye sahip olmayı da kesinlikle istemiyoruz." ifadesini kullandı.

Güler, zorunlu askerlik konusunda, "Önümüzdeki dönemde de yüzde 50 zorunlu, yüzde 50 profesyonel askerlik. Zaten şu anda bu oranları yakalamış durumdayız. Bunu da korumaya yönelik düşüncemiz devam ediyor." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığına devredilen askeri hastanelerin durumuna yönelik soruları da yanıtlayan Güler, şunları söyledi:

"Şu anda 5 tane hastane ve ihtiyaç halinde tam izolasyonu sağlanmış 10 hastane Türk Silahlı Kuvvetlerine tahsis edilmiş durumda. Bununla birlikte Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı 4 seyyar hastanemiz var. TCG Anadolu'da ikinci basamak sağlık teşkili, KKTC'deki Girne Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığının iki seyyar sahra hastanesinin ikinci basamak acil sağlık hizmeti de şu anda bizde ve hepsi bize ait."

yasar-guler.jpg

Yaşar Güler, F-35 projesi kapsamında ödenen ücretin ne olacağının sorulması üzerine, "Bu bizim düşüncemiz ve olup olmayacağını bilmiyoruz açıkçası. F-16 Blok 70 Viper'ları alırken o parayı oraya mahsup ettirelim diye düşünüyoruz ama tabii kesin bir şey yok henüz." dedi.

Binbaşı ve emekli astsubayların görev tazminatlarının durumuna ilişkin soruyu da yanıtlayan Güler, konuya ilişkin kanun teklifinin bu yıl içerisinde Meclis'e sunulacağını ifade etti.

Görüşmelerin ardından, Milli Savunma Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin yanı sıra Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletme Başkanlığının bütçe ve kesin hesapları ile Sayıştay raporları kabul edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.