Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması

Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin AYM'nin verdiği kararı değerlendirdi.

Zonguldak'ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Tunç, AYM'nin yetkisizlik nedeniyle ret kararı vermesi gerektiğini belirtti.

Tunç, AYM'nin henüz gerekçeli kararını yayımlamadığını ifade ederek, "Can Atalay’ın milletvekilliği de kesin hüküm nedeniyle düştü. Burada AYM’nin henüz daha gerekçeli kararını görmedik ama burada yetkisizlik nedeniyle ret kararı verilmesi gerekir. Çünkü Anayasa’nın açık hükmü söz konusu. Eğer AYM’nin bu yöndeki kararı, Meclis’te okunan kesin hükmün tartışılması nedeniyleyse burada bu doğru değildir. Kesin hüküm Meclis’te okunmuştur" şeklinde konuştu.

Tunç'un açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: "Gerekçeli karar yayınlandığında da bunun hangi gerekçeyle verilmiş olduğunu göreceğiz. Can Atalay'ın milletvekiliği de Meclis'te kesin hüküm okunması nedeniyle düşmüştür. Bu durumda AYM'ye başvuru yapılmıştır. Orada AYM'nin henüz gerekçeli kararını görmedik ama karar verilmesine olmadığına şeklinde değil de burada yetkisizlik nedeniyle 'ret' kararı verilmesi gerekir. Çünkü anayasanın açık hükmü söz konusu."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.