Bakan Tekin'den dünyaya barış çağrısı

Bakan Tekin'den dünyaya barış çağrısı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi çağrısında bulundu.

Fransa'da Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 42. Genel Konferansı'na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi çağrısında bulundu.

Bakan Yusuf Tekin, başkent Paris'te merkezi bulunan UNESCO'nun 42. Genel Konferansı çerçevesinde düzenlenen "Genel Politika Görüşmeleri" oturumlarına katıldı.

Tekin, buradaki konuşmasında Genel Konferans başkanlığına seçilen Romanya'nın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçisi Simona-Mirela Miculescu'yu tebrik etti ve Miculescu'nun görevini yürütmesinde Türkiye'nin her türlü işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Adil ve refahlı bir geleceğin inşası adına insanlığın vicdanı için hedeflerin belirlendiği uluslararası platformlarda hala savaş ve çatışmaların konuşuluyor olmasının kendilerini endişeye sevk ettiğini kaydeden Tekin, şu sözleri kaydetti:

"Gazze'de yaşanan insanlık dramı ülkemizi derinden yaralamaktadır. Çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine sebep olan ve savaş suçu işleyen İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi, çatışmanın barışçıl bir şekilde çözümü, bölgenin bir an önce huzur ve güven ortamına kavuşması için küresel vicdanın harekete geçmesi hayati önem arz etmektedir."

Tekin, Türkiye'nin tarihi sorumlulukları ve devlet gelenekleri çerçevesinde insani yardımlarda etkin bir varlık gösterdiğini ve uluslararası alanda ihtiyaç sahiplerine desteğini sürdürdüğünü ifade etti.

"ULUSLARARASI BARIŞIN SAĞLANMASINDA TEMEL UNSURUN EĞİTİM OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Türkiye'nin, Gazze'deki saldırıların ilk gününden itibaren uluslararası kuruluşlarla iletişim halinde yardımlarda bulunmaya devam ettiğini aktaran Tekin, "Dünyaya değer katan, dünyayı değiştiren ve uluslararası barışın sağlanmasında temel unsurun eğitim olduğunun farkındayız." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.