Bakan Özhaseki ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremine karşı harekete geçiyor

Bakan Özhaseki ve Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremine karşı harekete geçiyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında İstanbul depremine karşı yapılan hazırlıklar konusunda konuştu. Özhaseki bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile 'prensipte anlaştıklarını' aktardı.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depreme hazırlık için birkaç proje hazırladığını ve önümüzdeki dönemde bunları Meclis'te paylaşacağını belirterek, İstanbul'da rezerv alanlarının olduğunu ifade etti.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE MECLİS'TE PAYLAŞACAĞIM"

Özhaseki, Habertürk'te bir canlı yayına katıldı ve Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Canlı yayında İstanbul depremi hakkında açıklamalar yapan Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile prensipte anlaştıklarını söyledi. "Birkaç proje hazırladım, önümüzdeki dönemde Meclis'te paylaşacağım. İstanbul'a gidip paydaşlarla paylaşacağım. Bu İstanbul'u depreme hazırlama projesi. Deprem sağ partili, sol partili dinlemiyor. Siyaset buralara girmemesi lazım." diyen Özhaseki, "Ekrem Bey geldi, onunla da prensipte anlaştık. Sonra bunu topluma anlatacağız. İstanbul'da 150 bin Anadolu, 200 konut civarında İstanbul yakasında hazırladığımız rezerv alan var. Bir an önce konut üretimine başlayacağız" diye konuştu.

Özhaseki, 6 Şubat depremleri hakkında da açıklamalar yaptı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yerlerini terk etmek zorunda kalanların sayısını 1 milyon 903 bin olarak açıklayan Özhaseki "Şu anda çadırlarımızda kalan insan sayımız 55 bin civarında. 312 konteyner kent kuruldu Türkiye genelinde. 467 bin kişi var. Bir de tesislerde kalanlar var. Yurt, sosyal tesis, birtakım otellerde, öğrenci yurtlarında 79 bin kişi" dedi.

"BAZI ŞEYLER GÖZDEN KAÇMIŞ"

Enkaz kaldırma çalışmalarına dair konuşan Özhaseki ilk yapılan ihalelerin "alelacele" yapıldığını belirterek "bazı şeyler gözden kaçmış" dedi. Özhaseki "Ayakta kalan birçok binanın yıkımı icap ediyor. Onlara da baktığımız zaman bazı şehirlerde yüzde 20-25'ler oranındayız. 2-3 ay kadar sürecek. İlk yapılan ihaleler alelacele yapıldığı için şartnamelerde bazı şeyler gözden kaçmış. Mesela yerinde ayrıştırma konusu. Özellikle asbestli boruların olduğu ortamda tehlikeli durum. Şehir içinde zehir saçıyor. Tamamiyle şartnamelerin değiştirilmesi, birtakım ek değişikliklerle revize yapılarak işin hızlandırılması talimatını verdik" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.