Bakan Nebati'den KGF açıklaması: Ocak'ta başlıyor!

Bakan Nebati'den KGF açıklaması: Ocak'ta başlıyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu'na (KGF) ilişkin açıklamalarda bulundu. Destekler ocak ayında başlıyor. Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün İzmir İktisat Kongresi''nde Kredi Garanti Fonu''na (KGF) ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. KGF destekleri için 14 ayrı paketin hazırlandığını söyleyen Bakan Nebati, "Ocak ayı itibarıyla KGF''deki bütün imkanlardan vatandaşlarımız yararlanacak" açıklamalarında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri için takvimin netleştiğini belirterek, 14 ayrı paket hazırlandığını ve gelecek hafta açıklanacağını duyurdu. Nebati "14 başlıktaki KGF paketimizi ayrıntılarıyla paylaşacağız, hazırlıklarımızı bitirdik" ifadelerini kullandı. 

"Biz burada enflasyondan etkilenen alt ve orta gelirdeki vatandaşlarımızı rahatlatacak adımları atacağız" diyen Nebati, paketin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), gayrimenkul, işletme sermayesi gibi konuları kapsayacağını söyledi. Nebati, kredilerin amacına uygun kullanımının da katı biçimde izleneceğini kaydetti.

OCAK AYINDA DEVREYE GİRİYOR

İzmir İktisat Kongresi''nin önceki gün düzenlenen tanıtım toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Nebati, KGF paketini önümüzdeki hafta ilan edeceklerini belirterek, "Yılbaşından itibaren de kullanıma açmış olacağız. Ocak ayından itibaren KGF''deki bütün imkanlardan vatandaşlarımız yararlanacak" diye konuştu.

ORTA VE ALT GELİRLİ VATANDAŞLARA KOLAYLIK

KGF paketiyle desteklenecek EYT ve gayrimenkul piyasasına ilişkin düzenlemelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Nebati, "Özel kesimin, emekli olacakların kıdem tazminatlarının ödenmesinde finansmanını sağlamak için destek vereceğiz. Gayrimenkul piyasasında gerek gayrimenkulde gerekse arazi arz üretiminde ve inşaat yapımında hem üreticilere hem de tüketicilere yönelik ciddi bir paketin ayrıntılarını paylaşacağız. İyi bir ''mortgage'' diyebiliriz. Çok özgün bir model olacak. Özellikle de orta ve alt gelirli kesimlerin çok rahat bir şekilde konuta ulaşabileceği bir çalışmamız var" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.