Bakan Koca'dan sert çıkış: Densizlere izin vermeyiz!

Bakan Koca'dan sert çıkış: Densizlere izin vermeyiz!
Meclis Genel Kurulu bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sahte doktor olayına sert sözlerle tepki gösterdi. Bakan Koca, ilaç tedariği konusuna da değindi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bütçe görüşmeleri gerçekleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan bütçe görüşmelerinde önemli konulara yer verdi. Sahte doktor olayına da değinen Bakan Koca, "Hiçbir densizin önlüğümüzün beyazına leke sürmesine izin vermeyiz" diyerek sert tepki gösterdi. Açıklamalarına devam eden Koca, 85 yaşındaki vatandaşların tek bir hekime emanet edileceği ve ilaç tedariği sorunununa da çözüm getirileceğini belirtti.

 

 

Bakan Koca''nın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:

-(İlaç tedariğindeki iddia edilen eksikler) Bir başka sorun da kur güncellemesinin dönemsel olarak yılda bir kez, şubat ayında gerçekleşmesidir. Bu tarih yaklaştıkça stok sorunları baş göstermektedir. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var. Müsterih olunuz.

-(Eczanelerde bazı ilaçların bulunmadığı iddiaları) Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkâr etmek gibi bir düşüncem yok. Ancak gerek ilaç etken maddelerinin tedariki ile ilgili küresel arz sorunu, gerekse kur farkı kaynaklı fiyatlama problemi var.

-(Sahte doktor) Hiçbir densizin önlüğümüzün beyazına leke sürmesine müsaade etmeyiz.

-Salgın hastalığa karşı verdiğimiz mücadelede yolumuza devam ediyoruz Kovid-19''u artık anmıyorsak vakaların azalması değil Kovid-19''u sağlık sistemimizle yönettik. Dünyanın sınıfta kaldığı salgında ne kadar güçlü bir sağlık sistemimiz olduğunu gördük.

-Dünyada evlilik öncesi ve doğum sonrası SMA testi yapan tek ülkeyiz.

85 YAŞ VE ÜSTÜ TEK HEKİME EMANET

-85 yaşından büyüklerimizin her birini bir hekim arkadaşımıza emanet edeceğiz, büyüklerimiz sağlık hizmeti alırken artık tek bir hekim tarafından sağlıkları kontrol edilecek, çalışmaları yaptık.

SAĞLIKTA ATAMA BEKLEYENLER

-42 bin 500 sağlık personelinin atamasını yapıyoruz diğer yarısını hemen yapacağız. 27 bin sözleşmeli hekimle de yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak.

 -Yeni aşıları, Hıfzıssıhhada kendimiz üreteceğiz. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.