BAĞKUR, SGK ve SSK’lı olan milyonlarca kişiye erken emeklilik müjdesİ

BAĞKUR, SGK ve SSK’lı olan milyonlarca kişiye erken emeklilik müjdesİ
Bağkur SGK ve SSK’lı olan milyonları ilgilendiren haber geldi, çalışan kişilerin hayali bir gün emekli olmaktır, bununla birlikte 55 yaş ve az prim günü ile erken emeklilik gündeme geldi. İşte detaylar...

Milyonlarca kişiye erken emeklilik müjdesİ

Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişi SGK üzerinden birçok çalışanın hayali emeklilik konusunda müjdeli haber geldi.Erken emekliliğe yönelik meydana getirilen düzenlemelerle 55 yaş ile ve azca prim günü ile yurttaşlar erken emekli olabilecekler. 55 yaşını dolduran sigortalı kişiler algı, dikkat, kavrama, bellek ve soyutlama gibi sorunlara sahip olanlar erken emekli olabilecek. Bazı sebeplerden dolayı erkek ve kadınlar normal yaşlanma sürecinden daha erken yaşlanmaktadır.

Daha Az Primle Emekli Olabilecekler

SGK uygulaması ile birlikte belirtilen kişilere daha az yaş ve primle birlikte erken emeklilik sunuluyor.SGK tarafından yapılan düzenlemelerle geçtiğimiz günlerle birlikte erken yaşlanma konusunda bazı esaslar açıklığa kavuştu. Bu son değişikliklerle birlikte erken yaşlanma halinde erken emeklilik konusu detayları ile birlikte belirtilmiş oldu.

2021 28 Eylül tarihi ile beraber yeni düzenleme yürürlüğe girdi ve SGK kanununa göre öngörülen yaş şartı dışında belirtilen şartları taşıyan ve 55 senesini dolduran kişiler emekli olacak. Nöroloji, fiziksel tıp, psikiyatri, rehabilitasyon, göğüs hastalıkları başta olmak üzere ilgili branşlarda belirtilen sağlık kurulu raporları esas alınacak. Bu esaslarla beraber erken yaşlanma hali tespit edilecek.

Sağlık Raporu Gerekiyor

Erken yaşlanmış olduğu tespit edilen sigortalıların kişiler 55 yaşına girdiği zaman erken yaşlanmış olduğu tespit edilen sigortalıların yaş dışındaki şartları tamamlandığı zaman emeklilik aylığından yararlanabilecekler. Erken yaşlanmış olduğu tespit edilen, 55 yaşını dolduran, en az 5400 gün primi bulunan, uzun vadeli sigorta kollarına primi bildiren sigortalılara emeklilik aylığı bağlanabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.