Aziz Yıldırım'dan adaylık açıklaması

Aziz Yıldırım'dan adaylık açıklaması
Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Adaylık kararını açıklayan Yıldırım, sonrasında vazgeçtiğini belirtti.

Sarı-lacivertli kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım, basın mensuplarının da bulunduğu toplantıda adaylık kararını açıkladı.

Yıldırım şunları söyledi:

"5 yıl önce biten kongreden sonra Fenerbahçe ile ilişkimi kestim. Beni hiç rahat bırakmıyorsunuz. Basın, Fenerbahçe Kongre Üyeleri ve taraftar... Daha mutlu yaşamak için hayatımı devam ettiriyorum.

Fenerbahçe yönetimi, 5 senedir çok güçsüz. Gücü yok. Ali Bey'in şahsıyla bu iş yürümez. Benim dönemimdeki yönetimlerde hep çok güçlü insanlar vardı.

Güvenoyu almadan giderseniz, bir başarısızlıkta herkes ayağa kalkacak. Belki de Fenerbahçe, gelecek sezonda kongre zamanı gelmeden kongre yapacak. Ali Bey'e tavsiyem, acilen güvenoyu alacak bir kongre yapması.

Bu camia o kadar büyüktür ki, o büyüklüğünü hiç ummadığınız anda gösterir.

Hiçbir aday çıkmazsa ben adayım. Bu böyle biline... Herkes haddini bilsin.

FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi kazanç sağlamış insanlar aday olursa; ben de aday olurum. Bunlar bu kulübe giremez. Burada işleri yok.

Sportif başarı olmayabilir, kazanabilirsin. Borç olabilir, altından kalkabilirsin ancak; mevcut yönetim sayesinde Fenerbahçelilere has o Fenerbahçelilik ruhunu kaybediyoruz. İşte onun asla telafisi yok. İşte en büyük sorun da bu...

Fenerbahçe Ali Koç’tan da, Aziz Yıldırım’dan da büyüktür. Fenerbahçe’nin başkanı, başta yönetimi olmak üzere Fenerbahçe’nin her yerdeki gücünü kullanmak zorundadır. Senin tek başına meseleleri çözerim vizyonun Fenerbahçe’yi küçültüyor.

5 yıllık döneminde 1 tane kupan var futbolda; taraftar, kongre üyeleri dolu, dertli. Sen hatalarını kabullenmek, çözüm önerileri sunmak yerine onları suçluyorsun. Mali kongredeki konuşmanın yarısını bana ayırıyorsun. Sonra beni hayali düşman olarak görme deyince yok öyle bir şey diyorsun. Sen bırak o zaman Aziz Yıldırım konuşmayı, 5 yılın hesabını ver. Hadi ondan da vazgeçtim. Önümüzdeki bir yılı nasıl kurtaracağını açıkla.

Erol Bilecik, Burhan Karaçam yalan söylüyor. Ali Koç da bunlara inanıp konuşuyorsa o da yalan söylüyor.

Kulübün borcu hakkında bir daha yanlış açıklama yaparsanız mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli ve ahlaklı olsunlar. Doğruyu anlatsınlar.

Ben Fenerbahçe'den bir şey istemiyorum. Herkes beni rahat bıraksın. Ben para harcamaktan kaçmam, benim için çocuk oyuncağı.

Bizim bıraktığımız dönemdeki borç ve mal varlığını tespit etsinler. Eğer borç fazlaysa namus ve şeref sözü ödeyeceğim. Değilse de namuslu ve şerefli adamlarsa kamuoyuna anlatsınlar.

Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz... Koçspor! Yarın başkan değişse bu sponsorluklar devam edecek mi? Fenerbahçe'ye verilen en büyük zarar bu. Geleceği kararttınız siz.

Bizim dönemimizdeki borcu çıkarsınlar, mal varlığını da koysunlar. Eğer borç fazla çıkarsa namus sözü veriyorum ben ödeyeceğim. Ama borç çıkmazsa namuslu olsunlar, çıkıp bunu açıklasınlar.

Tamam, 4 sene biz de şampiyon olamadık. Doğru ama biz mahkemelerle uğraşıyorduk.

Gönlümden geçen başkan adayı Murat Ülker'dir.

Murat Ülker, iyi bir Fenerbahçeli. Bir başkan adayı olarak onu görmeyi çok isterim. Başkanlık, Murat Ülker'e çok yakışır. Aday olursa tüm gücümle onu desteklerim.

Genel Kurul'a neden gelmiyorum? Ben Genel Kurul'a gelirim de, beni çağıranlar kendi güvenliklerini sağlayabilecekler mi? Ben orada konuşursam, neler olacağının farkında değiller mi?

Genel Kurul'a neden gelmiyorum? Ben Genel Kurul'a gelirim de, beni çağıranlar kendi güvenliklerini sağlayabilecekler mi? Ben orada konuşursam, neler olacağının farkında değiller mi?

Çocuklar üzülüyor. Üzüntüden sokağa çıkamıyor. Ben de bu sezon uğradığımız ağır yenilgiler sonrasında sokağa çıkmak istemezdim. Sen ertesi gün hiçbir şey yokmuş hiçbir şey yaşanmamış gibi hayatına devam ediyorsun. Biz üzülmüyor muyuz diyorsun. Mutlaka üzülmen gerekiyor. Ancak ertesi gün taraftarlar seni hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ederken görüyor. Vizyon farkından ziyade sen de farklı olan şey hayata bakışın.

Basketbol şubesini biz yönetelim dedik. 25 milyon dolar harcayacaktık. Fenerbahçe de bu yükten kurtulacaktı. 'Teminat mektubu verecekler mi?' demişler. Aziz Yıldırım'ın adı zaten teminat... Kafayı mı yediniz?

Uğur Dündar, 'Ben Divan Başkanı olmak istiyorum. Televizyonu bırakacağım. Gazeteciliği de giderek azaltacağım' dedi. Biz de destekledik. Geldiğimiz noktada maalesef kulüpte siyaset daha çok arttı. Fenerbahçe Spor Kulübü, üst kimliktir.

Mahkemeyle hiçbir şey olmaz. Kendinizi avutursunuz ve avukatlara para verirsiniz. Gideceksiniz, Sayın Cumhurbaşkanı ile konuşacaksınız. Dereağzı'nı isteyecekler... Bu şekilde bu ilişkileri geliştirmek lazım."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.