AYM’den alkol satışına ilişkin flaş karar

AYM’den alkol satışına ilişkin flaş karar
AYM, gece alkollü içki satışı ile ilgili yapılan başvuru hakkında kararını verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), gece 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışı yaptığı nedeniyle idari para cezasına çarptırılan bir kişinin mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu kabul görmedi.

İstanbul Büyükçekmece’de 6 Ekim 2018 saat 00.45'te çarşı ve mahalle bekçileri, bir iş yerinden elinde siyah poşetle çıkan M.K'nin elinde alkol olduğunu ve satın aldığını belirledi.

PARA CEZASI VERİLDİ

Bu gece yasağına rağmen satış işlemine ilişkin fişi de dikkate alan bekçiler o esnada tutanak hazırladı. Düzenlenen tutanak daha sonra Büyükçekmece Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildi.s-a53eff79e7bf8b4baea9e4f0dc4613ad0e581d6b.webp

Dilekçe ile ilgili bakanlık, ilişkili kanunu'nda yer alan, "Alkollü içkiler, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz" hükmünün ihlal edildiği 42 bin 76 lira idari para cezası kesti.

BAŞVURU KABUL EDİLMEDİ

Bu gelişmenin ardından cezanın hukuka aykırı olduğunu söyleyen satıcı firma, sulh ceza hakimliğine itirazda bulundu. Satıcının itirazının reddedilmesi üzerine konuyla ilgili AYM'ye bireysel başvuru yaptı.

Yapılan başvuruyu görüşen Yüksek Mahkeme, müdahalenin "kamu yararı" adına bir amacının bulunduğu ifade ederek Anayasa'nın 35. maddesinde güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlal edilmediğine karar verdi.

YÜKSEK MAHKEMENİN KARARINDA ŞU İFADELER KULLANILDI:

sdasdasda.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.