Aydın'da sahte fatura operasyonu

Aydın'da sahte fatura operasyonu
Aydın'ın Söke ilçesinde sahte faturayla devleti zarara uğratan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında suç örgütünün lideri Ahmet Hano'nun da bulunduğu 6 kişi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte fatura kullanımıyla ilgili bir ihbar üzerine harekete geçti.

Jandarma, 6 aylık bir çalışmanın ardından online satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösteren kişilerin üzerinden, gerçekte olmayan akaryakıt alımlarını gösteren sahte faturaların düzenlendiğini tespit etti.

Önceki gün, Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde tespit edilen 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar neticesinde, örgüt lideri dahil olmak üzere 18 şüpheli gözaltına alındı. Firar durumunda olan 3 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

yty.jpg

220 MİLYON TL SAHTE FATURA

Organize suç örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen suç faaliyetleri sonucunda, nitelikli dolandırıcılık ve resmi/özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla yaklaşık 220 milyon TL değerinde sahte fatura düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Yapılan adres aramalarında, toplam değeri 5 milyon 600 bin TL olan 1721 adet sahte fatura ve fiş, sahte belgelerin oluşturulmasında kullanılan 1 adet adisyon cihazı, 4 adet dizüstü bilgisayarda sahte belge yazılımı, 27 pos makinesi rulosu, 27 cep telefonu, sahte belge yazımında kullanılan not defteri içinde araç plakalarının bulunduğu 5 adet defter, 6 yakıt yükleme belgesi, 5 hafıza kartı ve 1 kaşe ele geçirildi.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından, 18 şüpheli dün adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 6 kişi, örgüt lideri Ahmet Hano dahil olmak üzere tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.