Aydın’da 'Huzur Güven' operasyonu

Aydın’da 'Huzur Güven' operasyonu
Jandarma Operasyonunda 30 Şüpheli Yakalandı, Sanal Devriyeden Kaçamayan 8 Şüpheli İşlem Gördü

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, "huzur ve güven" operasyonları kapsamında başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. 192 personelin katılımıyla planlanan operasyon sonucunda çeşitli suçlardan aranan 30 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, sanal devriyeden kaçamayan 8 şüpheli hakkında da işlem başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın bölgesel huzur ve güven uygulamaları kapsamında yapılan operasyonlarda, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sanal devriyede Terör Örgütü Propagandası yaptıkları tespit edilen 4 ilçede toplam 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımına özendirme ve 6136 Sayılı yasa kapsamında suç içerikli paylaşımlar yaptıkları belirlenen 2 şüpheli hakkında da adli işlem başlatıldı. Operasyonlar kapsamında toplamda 365 işletmenin kontrolü yapıldı ve 4 bin 475 şahıs sorgulandı. Şahısların sorgulanması sonucunda çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 30 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi. Jandarma ekipleri, huzur ve güven operasyonlarına kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

aw147151-01.jpg

aw147151-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.