Ayda en az 147 bin TL maaş verilecek ‘O mesleğe gönül veren 85 bin personel aranıyor’

Ayda en az 147 bin TL maaş verilecek ‘O mesleğe gönül veren 85 bin personel aranıyor’
Pek çok sektör arasından birine gönül vermiş 85 bin personel için düğmeye basıldı. Üstelik aylık kazancı da çok yüksek olarak belirlendi.

Dünyanın birçok yerinde personel sıkıntısı yaşanan sektörler olabiliyor. Bazı sektörlerde yaşanan bu eleman açığı, iş arayanlar ya da daha iyi bir işin hayallerini kuranlar için bir fırsat oluyor.

Bu yıl yeniden gündeme gelen yüksek maaşlı birçok elemanın alınacağı o sektörle ilgili detaylar paylaşıldı. Ayda 147 bin TL kazanmak isteyenlere hitap eden bu haber, sevinçle karşılanıyor. Peki, konunun detayları neler?

is1.jpg

İLK ETAPTA TAM 85 BİN PERSONEL ALINACAK

Dünya üzerinde güçlü ekonomisi bulunan ülkelerden olan İsviçre, farklı ülkelerden personel alımı gerçekleştirecek. Üstelik ayda en az 147 bin TL’ye karşılık gelen maaşlarla alacağı eleman sayısı ise 2024 yılı için ilk etapta 85 bin kişi olacak. İsviçre’de 147 bin TL’ye denk gelen asgari ücret tutarıyla başlayan maaşların daha yüksek olabileceği de belirtiliyor.

Söz konusu istihdam için bir sektör ön plana çıkıyor. Bu sektördeki mesleklere gönül veren 85 bin kişinin başvurusunu bekleyen İsviçre, işçi eksikliği yaşadığından Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden istihdam sağlayacak. Türkiye’den de istihdamın gerçekleşeceği meslek grupları merak edildi.

is3.jpg

HANGİ MESLEKLERDEN İSTİHDAM SAĞLANACAK?

İsviçre’nin hangi meslekler üzerinden alım yapacağı iş arayanlar tarafından merak konusu oldu. Ülke tarafından yapılan açıklamaya göre ayda en az 147 bin TL kazanacak personelin hemşire, doktor, yaşlı bakımı, hasta görevlileri kadrolarına kazandırılacakları belirtiliyor.

Yetkililer tarafından belirtilen detaylara göre, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçarak ülkeye gelen kişilerin sağlık sektörüne niteliksel katkı sağlamada yetersiz kaldıkları söyleniyor. Bu yüzden birçok ülkeden istihdam sağlanmak için adım atılıyor. Tüm bu adım için ilanların açıldığı belirtildi. Üstelik yıl sonuna kadar istihdam sayısının artacağı da öne sürülenler arasında.

is-2.jpg

AYDA 147 BİN TL MAAŞ İÇİN ŞARTLAR NELER?

İsviçre'de çalışmak için şartların en önemlisi davet almak oluyor. İsviçre’den davet alabilmek içinse dil yeterlilik şartı ve kişinin gelir durumunun geçimi için yeterli olması şartı aranıyor. Öte yandan ikamet edilecek bir evin bulunması gerekiyor.

İsviçre'nin saatlik asgari ücretinin 23 İsviçre frangı olduğu biliniyor. Bu rakam aylık 4.160 İsviçre frangı olurken, saatlik 815 liraya, aylık olaraksa 147 bin TL'nin üzerine karşılık geliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.