Ayakkabıları parlatmanın formülü ortaya çıktı 'Herkesin evinde bulunuyor'

Ayakkabıları parlatmanın formülü ortaya çıktı 'Herkesin evinde bulunuyor'
Ayakkabı temizliği bazen gerçekten zorlayıcı olabilir. Ancak doğru yöntemleri kullanarak ve uygun ayakkabıya uygun şekilde temizlik yaparak bu süreci daha kolay hale getirebilirsiniz.

Yumuşak kıllı bir fırça, ayakkabı temizliği için başlangıçta kullanmanız gereken en önemli araçlardan biridir. Ayrıca, ayakkabının üst kısmını temizlemek için nemli bir bez de işinizi görecektir.

Temizlik işlemine başlarken, ayakkabıya zarar vermemek için sabunlu su karışımını tercih ederek nazikçe fırçalamanız gerekmektedir.

Temizlik işleminden memnun kaldığınızda, kurulamak için kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bir bez kullanmalısınız.

Bu adımda, sabunlu çözelti ve kiri yüzeyden temizlemek önemlidir. Ancak, kurulama işlemini yaparken ovma yöntemini tercih etmemeniz önemlidir.

Çünkü ovma işlemi sırasında, ayakkabının kumaşı aşınabilir ve temizlenmemiş küçük kir parçaları yayılabilir.

BAĞCIKLARI ATLAMAYIN

Ayakkabı bağcıklarını çıkarın ve az miktarda yumuşak temizleme çözeltisi uygulayın. Bağcıkları ellerinizle ovarak temizleyebilirsiniz.

Son olarak bağcıkları durulayıp, yumuşak bir bezle kurulamalısınız.

TABANLARI DA TEMİZLEMELİSİNİZ

Yumuşak temizlik çözeltisi yumuşak kıllı bir fırça, diş fırçası veya bezle uygulayın. Ayakkabının dış tabanını ve orta tabanını iyice temizleyin, özellikle tabanın her köşesine dikkat edin. İç tabanlarını yıkamanız gerekiyorsa, bunları çıkararak aynı solüsyonla temizleyebilirsiniz.

Ancak, iç tabanları temizledikten sonra ayakkabıyı tekrar giymeden önce mutlaka tamamen kurumalarını sağlayın, aksi halde hoş olmayan koku sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

15 DAKİKA BEKLEMEK YETECEK

Diş fırçasını suyla ıslatın ve bir miktar diş macunu ekleyin. Macunu yaydıktan sonra nazikçe fırçalayarak temizleyin.

Ayakkabılarınızı bu şekilde 10 ila 15 dakika bekletin. Ardından nemli bir bezle macunu temizleyin ve ayakkabılarınızı kurumaya bırakın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.