Avrupa'daki Türkler oy vermeye devam ediyor

Avrupa'daki Türkler oy vermeye devam ediyor
Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için, Almanya'daki vatandaşlar hafta sonu da oy kullanmaya devam etti.

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması için Almanya'da sandıkların kurulduğu 13 bölgede oy kullanma işlemi devam ediyor.

Almanya’nın Hannover kenti fuar alanında kurulan sandıklarda hafta içi yaklaşık 10 bin vatandaşın oyunu kullandığı, hafta sonu katılımın ise daha yoğun olduğu görülüyor.

Yetkililer, bir önceki seçime nazaran katılımın daha yüksek olduğunu belirttiler. 

Hannover Başkonsolosluğu bölgesinde yaklaşık 80 bin seçmen bulunuyor. Oylarını 10 sandığın kurulduğu büyük salonda kullanan vatandaşlar, işlemlerini düzenli bir ortamda ve bekletilmeden yaptıklarını ifade ederek “Güzel bir ortamda huzur içerisinde vatandaşlık görevini yerine getirmekten ayrıca mutluluk duyduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

Almanya'da yaşayan Türk seçmenler 9 Nisan'a kadar 09.00-21.00 saatleri arasında Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz başkonsolosluk bölgelerindeki seçim merkezlerinde oy kullanabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.