Avrupa'da en çok satılan otomobiller belli oldu

Avrupa'da en çok satılan otomobiller belli oldu
Avrupa'da en çok satılan otomobiller belli oldu.

shifdelete.net'in aktardığına göre, Avrupa'da en çok tercih edilen otomobilleri belli oldu.

İşte Avrupa'da en çok tercih edilen otomobiller:

1- Dacia Sandero

Avrupa’nın en çok satılan otomobilleri listesinin ilk sırasında yarı Fransız bir model geliyor. Renault’un bir alt markası olarak piyasaya sürülen Dacia, Sandero modeli ile listenin 1. sırasının sahibi. Dacia Sandero uygun fiyatı, geniş opsiyon seçenekleri ile Avrupa’da kullanıcıların en çok tercih ettiği otomobiller arasında.

dacia.jpg

2- Peugeot 208

Avrupa’nın en çok tercih edilen otomobillerinin ikincisi Peugeot 208. Fransız markanın kompakt hatchback modeli olarak piyasaya sürdüğü ve makyajlı kasası ile büyük beğeni toplayan Peugeot 208, Avrupa’da birçok kullanıcının ilk tercihi arasında yer alıyor.

2-001.jpg

3- Peugeot 2008

Küçük kardeşi ile peş peşe sıralanan Peugeot 2008, 208’in ardından Avrupalı kullanıcıların bir diğer tercihi. Markanın aile SUV modeli olarak tanımladığı 2008 modeli Avrupa’da birçok kullanıcının gözdesi. SUV modeller arasında birinci sıraya oturan Peugeot 2008 en yakın rakibi T-Roc’un genel satış sıralamasında 2 sıra üstünde.

3-001.jpg

4- Volkswagen Golf

Alman VAG Grubu ailesinin bir üyesi olan Volkswagen Golf listemizde 4. sıranın sahibi. Avrupa’da en çok satan hatchbackler sıralamasında 2. sırada bulunan Volkswagen Golf, uygun fiyatı ve yüksek kalitedeki izolasyon vb. özellikleri sayesinde Avrupalı kullanıcıların en çok tercih ettiği otomobiller listesinde 4. sıranın sahibi.

4-001.jpg

5- Volkswagen T-Roc

Listemizin son sırasında yine bir Alman model yer almakta. VAG Grubu bünyesinde yer alan Volkswagen’in T-Roc modeli listemizin 5. sırasının sahibi. Markanın kompakt SUV kategorisinde değerlendirdiği T-Roc, Avrupa’da en çok satılan SUV’lar listesinin de 2. sırasının sahibi.

5-001.jpg

Avrupa da en çok satılan elektrikli otomobiller:

1- Kia Niro EV

Kia’nın kompakt SUV modeli olan Niro, Avrupa’da en çok satılan elektrikli otomobiller listesinin 1. sırasının sahibi. Markanın sahip olduğu elektrikli otomobil gamının da en çok tercih edilen modeli olan Kia Niro, uygun fiyatlı bir elektrikli SUV modeli olmasıyla da öne çıkıyor.

6.jpeg

2- Renault Zoe

Fransız asıllı Renault’un elektrikli otomobili Zoe listemizin 2. sırasında yer alıyor. Atası çılgın Twizy modelinin aslında biraz daha gerçek otomobil görüntüsüne kavuşarak ortaya çıkan Zoe Avrupalı kullanıcıların en çok tercih ettiği 2. elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

7-001.jpg

3- Fiat 500e

İtalyan asıllı olan Fiat markasının ikonik modeli 500 listemizin 3. sırasının sahibi. Uzun süredir özellikle Amerika’da elektrikli modelleri ile satışta olan Fiat 500e Avrupa’da en çok satılan elektrikli otomobiller listesinin de 3. sırasının sahibi.

8.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.