AÜ’de personel alımına sertifika koşulu

AÜ’de personel alımına sertifika koşulu
Ankara Üniversitesi yılın en büyük alım ilanlarından birini yayımladı. Tam 952 sözleşmeli personel alınacak. Ancak ilanların birçoğunda kanunda olmamasına rağmen “çeşitli sertifikalara sahip olma” ve “ tecrübe” şartı arandı.

Ankara Üniversitesi biyolog, kimyager, fizyoterapist ve sağlık teknikeri branşlarında sağlık personeli alım ilanına çıktı. Devlet Memurları Yasası’na göre “Kamu personeli alımında teknik ya da sağlık hizmetleri kapsamında iş tecrübesi, sertifika, ayrıntılı sertifika istenmez” şartına karşın, ilanların birçoğunda “çeşitli sertifikalara sahip olma” ve “ tecrübe” şartı arandı.

İlanda 

''''İLAN KOŞULLARINDA İSTENEN (sertifika, eğitim, katılım, kurs vb. ) SİSTEME YÜKLERKEN TEK BİR DOSYA HALİNDE PDF veya RAR. DOSYASI OLARAK YÜKLENMESİ GEREKMEKTEDİR.'''' notu düşüldü. 

Biyolog alım ilanında “yeni nesil dizi analizi yöntemleri konusunda en az iki yıl çalışmış olma, hücre kültürü, yeni nesil sekanslama, dört kişilik açılan iki ayrı “fizyoterapist alım ilanında” ise yalnızca bir kişide alım şartlarının detaylandırılması, üç kişide ise yalnızca “lisans programlarından mezun olma” şartı aranması, sağlık teknikeri kadrolarında da yalnızca bir kişide, “iş sağlığı ve güvenliği, afet riskleri konularında eğitim sertifikalarıyla, “üniversite hastanelerinin ameliyathane biriminde, beyin cerrahisi alanında en az beş yıl çalışmış olma” gibi “ilginç” koşullar aranması dikkat çekti. 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.