ATM'lerde tartışma yaratacak karar 'Bu işlemler artık yapılamayacak'

ATM'lerde tartışma yaratacak karar 'Bu işlemler artık yapılamayacak'
Bankalardan milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek karar geldi. ATM kullanmayı sevmeyenler çok üzülecek.

Bankalar vatandaşları işlemlerini kolay halledebilmesi birçok noktaya ATM yerleştiriyor. Türkiye'de toplam 49 bin 847 adet ATM bulunuyor. Vatandaşlar kısaca işlemlerini burada halledebilirken bazı vatandaşlar ise ATM kullanmayı tercih etmiyor.

Pandemi döneminin etkisiyle sosyal mesafe ve kapalı alan fobisi insanların günlük hayatına girmeye başladı. Salgının ardından bankalarda evden çalışma sitemini uygulayarak birçok çalışanını eve gönderdi.

ATM’LERDE YENİ DÖNEM

Bu değişimlerle birlikte bankalardan flaş bir karar geldi ve bu karar birçok vatandaşın tepkisine neden oldu. Yapılan yeni kararda, artık banka veznesinden istediğin miktarda para yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştiremeyecekler. Özellikle bu kararda belirtilen limitin yüksek meblağda olmasına dikkat edildi.

Uygulanacak olan yeni kararla birlikte, artık banka veznesinde 20 bin TL tutarında miktarlarda para yatırma ve çekme işlemlerinin gerçekleştirilemeyeceği belirtiliyor. Bu tür işlemler, 20 bin TL'lik tutarlar için ATM'ler üzerinden gerçekleştirilecek.

Bu karar, ATM kullanmayı tercih etmeyen arasında tepkiye neden oldu ve önümüzdeki günlerde bu karara itiraz edilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.