Atilla Yeşilada ‘para yağacak’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan zenginler gibi yaşayacak'

Atilla Yeşilada ‘para yağacak’ diyerek açıkladı ‘Ona yatırım yapan zenginler gibi yaşayacak'
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek para yağacağını söyledi.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, o yatırım aracını işaret ederek para yağacağını söyledi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. TL karşısında altın ve doların yükselişi yatırımcıların dikkatini çekse de son zamanlarda Merkez Bankası’nın faiz kararı da piyasada dalgalanmaya sebep oldu.

Merkez Bankası’nın 500 puan faiz artırımı ile yüzde 50 politika faizi oldu. Faiz artışı ile beraber bankaların mevduat faizi oranları da yatırımcıları cezbetmeye başladı. Birçok ekonomist ise kritik tavsiyelerini açıklıyor.

dolar-tl.jpeg

YEŞİLADA: 600 MİLYON DOLARLIK ALIM YAPTILAR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, Borsa İstanbul’da yaşanan yükselişe ilişkin, “Yabancılar, hisse senedi ve devlet tahvili olarak yaklaşık 600 milyon dolarlık alım yaptılar. Seçimden sonra batıdan ve yatırımcılardan gelen çeşitli basın kaynaklarında yer alan ifadeleri yakından izliyorum. Bence bekleyen ya da sağ kenarında bekleyen pek çok yatırımcı, artık risklerin geride kaldığı düşüncesiyle Türkiye'ye para sokmaya başlayacak” dedi.

atilla-yesilada.jpg

"ÇOK YOĞUN PARA GİRECEK'

Borsadaki alımların daha da hızlanacağını ve cazip piyasa devlet tahvili piyasası olduğunu düşündüğünü söyleyen Yeşilada, “Eğer burada bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi, FED'in faiz indirim beklentisini çok çok öteye atmazsa, Türkiye'nin hikayesinin yüksek ABD faizlerine galip gelerek o piyasaya da para girmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın istediği konfora ve rahatlığa kavuştuğu yaz aylarında swap kısıtlamaları da ortadan kaldırılabileceğini belirten Yeşilada, “Türk lirasına çok yoğun para girer” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.