Atatürk'ün izini bir avuç Arap bedevisi silemez

Dün akşam Suudi Arabistan'da saat 20:45'te oynanması beklenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, Arapların Atatürk posterlerine, İstiklal Marşımıza ve Atatürk tişörtlerine stat içerisinde izin vermediği için iptal edildi.

Öncelikle Galatasaray'ı ve Fenerbahçe'yi gösterdikleri bu tutumdan dolayı kutluyorum. İki ezeli rakip, konu Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, İstiklal Marşımıza ve milli değerlerimize gelince ortak paydada birleşip, Arap çölünde, Araplara çok güzel bir ders verdi.

Arap milletinin Atatürk'e karşı 100 yıldır büyük bir kuyruk acısı var. Peki neden?

Çünkü Atatürk, 29 Ekim 1923'te Osmanlı'daki hilafeti kaldırarak Cumhuriyeti kurup Türk halkına özgür ve hür iradesini geri verdi.

Atatürk, Arapların yaptığı gibi kendi halkını "Şeriat" adı altında bir kalıba sokup kısıtlamadı, aksine Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdi.

Atatürk'ün getirdiği cumhuriyet sonrası kızlar ve erkekler aynı ortamda, aynı sınıfta rahat bir şekilde okullarına gitti.

Türk halkı, kendi ülkesinde istediği gibi giyinme özgürlüğüne sahip oldu.

Atatürk Türkiye'ye laiklik getirdi.

Peki bu olay Araplarda nasıl?

Suudi Arabistan'da kadınlar hala sokağa tek başına çıkamıyor. Kadınlar sokakta saçı açık gezemiyor. Pantolon giyemiyor.

Arabistan'da evli olmayan bir kadın ile bir erkek, akraba olsalar bile birbirleriyle göz teması kuramıyor. Bir kadın, bir erkeğin çalıştığı mağazaya bile tek başına giremiyor.

Arabistan'da bir kadın ağır yaralansa veya kalp krizi geçirse bile o an orada erkek doktor varsa müdahale edemiyor. Hasta ölür ama yine de erkek doktor kadın hastaya müdahale edemez. Eğer erkek bir doktor, kadın hastaya müdahale ederse dokunursa cezası idamdır.

ARABİSTAN'DA ERKEK ERKEĞE CİNSEL İLİŞKİYE GİRENLERİN SAYISI KADIN VE ERKEĞE GÖRE DAHA FAZLA

Arabistan'daki bu katı kurallar nedeniyle erkekler kadınlara yanaşmaya korkuyor. Bunun sonucu ise erkek erkeğe ilişkileri doğuruyor. Arabistan'da erkek erkeğe cinsel ilişkiye girenlerin sayısı kadın ve erkeğe göre daha fazla.

Böyle bir milletin, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e nefretinin çok fazla olmasını normal karşılıyorum. Çünkü Suudi Arabistan'ı yöneten aile, kendi halkının gözünü kör etmiş ve halkının bu durumdan uyanmasını istemiyor.

Kendi ülkesinde yaşayan halkı kısıtlayan Suudi Arabistan halifesinin oğlu veliaht prens Hasan Jameel, Rihanna ile bir havuzda öpüşerek pozlar verebiliyor. Hani şeriat?

Arabistan'da evli olmayan iki insan aynı evde yaşayamaz. Arabistan, futbolcu Cristiano Ronaldo için bu kuralı hiçe saydı. Ronaldo, evli olmadığı bir kadınla aynı evde yaşayabiliyor. Şeriatınız Ronaldo'ya kadar mıydı?

Hilafetiniz, şeriatınız batsın Arap bedevileri...

Arapların Atatürk nefretinin nedenini gözler önüne serdik. Şimdi dün yaşanan olayların perde arkasını ve FETÖ terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddia edilen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakkında konuşalım.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2 milyon euro için Türkiye'nin 100. Yılında Türkiye'nin iki büyük kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe'yi Suudi Arabistan çöllerine götürerek Süper Kupa maçını burada oynatmak istedi.

Türkiye'nin 100. Yılında Türkiye'nin en önemli kupalarından birinin Arap çöllerinde oynanmaması gerektiğini tüm futbolseverler ve kulüp yöneticileri söyledi, ancak TFF'nin başındaki adamın ve yöneticilerinin gözünü para bürümüş...

Arabistan'a gidildi ve Araplar önce İstiklal Marşımızın çalınmamasını istedi. Siz kimsiniz? Dünyada her futbol müsabakasında ülkelerin milli marşı maç öncesi çalınır. Siz buna nasıl karışabilirsiniz?

"YURTTA SULH CİHANDA SULH"

İlk kriz İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Arap bedevileri, Atatürk tişörtleri ve Fenerbahçe'nin maç öncesi yaptırdığı
"Yurtta Sulh Cihanda Sulh" pankartına izin veremeyeceğini kulüplerimize iletti.

"ATATÜRK YOKSA TÜRKİYE YOK, BİZDE YOKUZ"

Fenerbahçe ve Galatasaray geri adım atmadı. Görüşmeler devam etti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Arap yetkililere "Atatürk yoksa Türkiye yok, bizde yokuz" diyerek rest çekti.

ARAP BEDEVİLERİ GALATASARAY'IN ATATÜRK FOTOĞRAFLI TİŞÖRTLERİNE EL KOYMAYA KALKTI

Arap yetkililer, Galatasaray'ın Atatürk fotoğraflı antreman tişörtlerine el koymaya kalktı. Bu olay, Galatasaraylı yöneticilerin sabrını taşırdı. Galatasaray, bulunduğu stadyumdan ayrılarak kaldığı otele geri döndü.

Bu sırada TFF Başkanı Büyükekşi, Galatasaray ve Fenerbahçe başkanlarıyla konuşarak iki takımı da maça çıkmaya ikna etmeye çalıştı. Büyükekşi, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türkiye'nin iki büyük kulübüne yapılan muameleden sonra hala parayı düşündü.

Bylock kullanan FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen bir adamı, Türkiye Futbol Federasyonu gibi bir kurumun başına getirirsen böyle olaylar yaşarsın. Böyle adamlar parayı sever.

Burada suçlu sadece bu adamlar değil. Bu adamları buraya getirenlerde en az bu adamlar kadar suçlu.

Futbola siyaset giriyor. Bazı siyasiler istedikleri adamları Türkiye Futbol Federasyonu gibi önemli kurumların başına getiriyor.

FUTBOLDAN ELİNİZİ ÇEKİN

Son olarak şunu söyleyeceğim. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir avuç Arap bedevisi ve içimizdeki Arap sevicileri silemez. Sildirmeyeceğiz.

whatsapp-image-2023-12-30-at-13-08-52.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları