Atatürk kıyafetleri şehit yakınları için sergilenecek

Atatürk kıyafetleri şehit yakınları için sergilenecek
Atatürk Kıyafetleri ve Kültür Araştırma Merkezince 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ile gaziler yararına düzenlenecek defilede, Atatürk'ün giysilerinden esinlenerek hazırlanan koleksiyon sunulacak.

Atatürk kıyafetleri şehit yakınları için sergilenecek

Atatürk Kıyafetleri ve Kültür Araştırma Merkezi (AKKAM), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların yakınları ile gaziler yararına düzenlenecek defilede, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün giysilerinden esinlenerek hazırlanan koleksiyonu sergileyecek.

AKKAM Başkanı Hüseyin Özkan, yaptığı açıklamada, 37 yıldır yıpranmış ve yıpranmaya yüz tutmuş Atatürk kıyafetlerini onararak müzelere kazandırdıklarını, bu giysilerden esinlenerek yeni koleksiyonlar oluşturduklarını ifade etti.

Geçmişte "Eğitime Yüzde 100 Destek" ve "Fatih Projesi" kapsamında gelir getirici etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Özkan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sürecinde şehit olanların yakınları ve gaziler için de benzeri proje tasarladıklarını söyledi.

Özkan, etkinlikler sonunda elde edilmesi beklenen yaklaşık 10 milyon liralık gelirin, şehit aileleri ve gazilerin banka hesaplarına gönderileceğini ifade etti.

Defilede, darbe girişiminde şehit olanlar anısına 249 kıyafetin sergileneceğini belirten Özkan, 15 Temmuz'da darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in anısına bordo bere tasarımlarının da defilede yer alacağını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.